CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 06., csütörtök 14:24


Az Ikva Rádió hírei

Elkészült Ágfalva idei költségvetése. A település 2003-ban 176 millió forintból, a tavalyinál mintegy 10 millióval több pénzbõl gazdálkodhat. Ahhoz azonban, hogy az emelkedõ költségek mellett a büdzsé egyensúlya ne boruljon fel, új bevételi forrásra van szükség, ezért bevezették a magánszemélyek kommunális adóját.

2003 a fogyatékosok éve. A munkáltatók csökkenõ állami támogatás és növekvõ költségek mellett próbálják foglalkoztatni a csökkent munkaképességû embereket. A soproni Szociális Foglalkoztató munkatársai ennek ellenére is örülnek a munkáknak, hiszen egy-egy állásra többen is pályáznak. Az itt dolgozók havonta 3-60 ezer forintot vihetnek haza. Foglalkoztatásukat Sopronban hosszú távon csak úgy tudják biztosítani, ha a jövõben a bérmunkák mellett saját termékeket állítanak elõ és értékesítenek.

Ifjúsági Börzét rendez február 15-én szombaton 10.00-tõl 17.00 óráig az Aktív Soproni Ifjak az egyetemi ifjúsági házban. A találkozó célja az, hogy a helyi, regionális és országos ifjúsági szervezetek megismerjék egymást és együttmûködést alakíthassanak ki. Az érdeklõdõk Strenner Szilárdot hívják a következõ telefonszámon: 06 30 271 30 53.