CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 08., szombat 13:08


Vasárnapi Muzsika: új helyszín, új közreműködők- Kópháza: Horvát színdarab- Fertőszentmiklós településtörténete- Hétvégi bálok: földhivatali megyebál, undi horvát bál, a Német Kultúrklub bálja

Hírek, események

Vasárnapi Muzsika A soproni Fidelissima Vegyeskar meghívására február 9-én, vasárnap, 17 órakor a Vasárnapi Muzsika hangverseny-sorozat keretében a Magyar Rádió Énekkarának Kamarakórusa lép fel Sopronban, a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban. A Magyar Rádió Énekkarának Kamarakórusát Oláh Gábor vezényli, a két együttes közösen adja majd elő Johann Sebastian Bach Jesu, meine Freude és Komm, Jesu, komm! két motettáját. A koncert műsorvezetője Arany János karnagy lesz.
Az elmúlt év második felében a B. W. Pannonia Med hotel Vasárnapi Muzsika rendezvénysorozatának szervezői a Pro Kultúra Sopron Kht.-val közösen kidolgozták a nyolcadik éve működő rendezvénysorozat új koncepcióját. Az új programszerkezet két meghatározó változást hozott: egyrészt sikerült megnyerni a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekart és a Fidelissima Vegyeskart a havonkénti egy-egy műsor megszerkesztésére, másrészt új helyszínként a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központ is bekapcsolódik a rendezvénysorozatba.

Kópháza: Horvát színdarab. Kóházán vasárnap, 17 órakor a szentpéterfai színjátszó csoport előadásában a "Közhírré tétetik" című horvát népszínművet láthatja a közönség. Az előadás helyszíne a kópházi művelődési ház.

Fertőszentmiklós településtörténete A Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány, a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat a fertőszentmiklósi önkormányzattal közösen februártól rendszeres népfőiskolai előadásokat szervez Fertőszentmiklósón. Február 10-én, hétfőn, 18 órakor a Katolikus Népházban dr. Dénes József régész Fetrőszentmiklós településtörténetéről tart előadást.

Hétvégi bálok: földhivatali megyebál, undi horvát bál, a Német Kultúrklub bálja Farsangi, megye-bált rendez a hétvégén a Soproni Földhivatal. A jótékony célú rendezvényre, amelynek 10 éves hagyománya alatt a megye más-más települése adja helyszínét, több mint 130 személyt várnak, a bevételt pedig a soproni Erzsébet-kórház Ápolása Alapítványa javára ajánlják fel a szervezők. A társasági esemény 19 órakor kezdődik.
A nagycenki kastélyszálló ad otthont az undi horváth nemzetiségi önkormányzat és az undi hagyományörző egyesület minden évben megrendezett, hagyományőrző báljának, ahol szintén telt házra, valamint a magyarországiak mellett Ausztriából is érkező horvátokra szintén számítanak a szervezők.
A Sopron és Környéke Német Kultúrklub ma délután 5 órától közgyűlést, majd azt követően batyusbált rendez a soproni Gyermek- és Ifjúsági Központban. A négyszáznál is több főt számontartó Kultúrklub szintén teltházas rendezvényre számít.