CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. február 10., hétfő 11:01


Collina lett az év játékvezetõje

Focinapló - 2003. január

Focinapló - 2003. január

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

január 1. Angliában Újév napján sem áll meg az élet, újabb fordulót bonyolítottak le. Itt az Arsenal 3:2-re verte a Chelsea csapatát, közéjük ékelõdve második a Manchester United. A Liverpool már 11 meccs óta nem tudott nyerni, így kezd leszakadni az élrõl.

január 7. Ötödször is Collina lett az év játékvezetõje. A furcsa külsejû olasz ezzel megelõzte Puhl Sándort, akit 1994 és 1997 között négy alkalommal választottak az év sípmesterének.

január 11. Guy Roux, az Auxerre edzõje 1000. alkalommal ült a francia gárda kispadján. Az idõs szakember 1961 óta vezeti a klubot, akkoriban még a regionális bajnokságban játszottak, segítségével a kisváros csapata a francia bajnokság élvonalának stabil csapatává vált.

január 19. Két év kihagyás után ismét rangadót játszottak Madridban. A telt házas találkozó szép, változatos futballt hozott, az újonc Atletico Madrid végig tartotta a lépést a Real Madrid csapatával, a vége 2:2 lett.

január 28. Vége a találgatásoknak, a csapat huzamos ideje tartó eredménytelensége miatt menesztették a Barcelona vezetõedzõjét, Van Gaal-t. A csapat a 12. helyen áll, 9 pontra az utolsótól, de 20-ra az elsõ helyezettõl.

január 30. Rangadót játszottak Franciaországban is, bár az utóbbi években az újonc Nice és az Olimpique Marseille sem számított élcsapatnak. Itt 2:0-ra nyert az OM, ezzel átvette a vezetést. Az élvonal tagja még a Nice, a bajnok Olimpique Lyon és a Monaco is.