CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 22., szombat 11:50


Interneten a Borostyán- A hit a mi kincsünk- A zadari Intrade férfikórus előadása- Diplomaosztó tanácsülés- Kamara: Közgazdász Klub- Concorde-életmentés- Korszerű komposztáló- Virilisták köszöntése

Hírek, események

Megjelent és oldalainkon olvasható a Borostyán, a Castanea Környzetvédelmi Egyesület lapjánk internetes változata. A 2003. esztendő első száma az egyesület egészséges életmóddal kapcsolatos témákat taglaló előadássorozatának összefoglalói mellett – többek között – hírt ad az Életvidám Kör megalakulásáról; írás olvasható a Fidelissima vegyeskar karnagya, Arany János zenéről való gondolatairól, valamint Zistler Roland a Sunscreen dobosa is beszél a zenéhez fűződő kapcsolatáról. A Castanea Egyesület tavaly beindított forrásprogramja mellett az egyesület 2002. évi tevékenységéről szóló beszámoló is megjelenik a Borostyánban, amely a www.sopron.hu/borostyan oldalon olvasható.

A Hit a mi kincsünk programsorozat keretében Németh Antal, sopronbánvalvi plébános tart előadást a Bán János Közösségi Házban február 22-én, szombaton 17 órakor.

A zadari Intrade férfikórus Sopronban A Soproni Horváth Kisebbségi Önkormányzat szervezésében, vasárnap 23-án, 14.30 órakor a Horvátországból érkező zadari INTRADE férfikórus ad koncertet a Szentlélek templomban, a 15.30 órakor kezdődő horvát nyelvű mise előtt.
18.30 órakor a Hungária Serház Étteremben (volt Casino) dalmát estet szerveznek, ahol igazi mediterrán zene mellett szórakozhatnak a vendégek, akik belépőjegyeiket (1000 Ft/fő) a helyszínen válthatják meg.Minden érdeklődőt szeretettel vár a Soproni Horvát Kisebbségi Önkormányzat.

Diplomaosztó tanácsülésen vehették át a Nyugat-Magyarországi Egyetem Közgazdaság-tudományi Kara másoddiplomás képzésben résztvett hallgatói a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. Európai tanulmányok, gyógyszerész-közgazdász, jogász-közgazdász, mérnök-közgazdász és orvos-közgazdász hallgatók vették át diplomáikat.

Közgazdász Klub a kamarában A Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara Közgazdász Klubja február 24-én, hétfőn, 15 órakor konzultációt szervez, amelynek témája a családtámogatás, nyugdíjtámogatás és a társadalombíztosítást érintő kérdések. Az előadó Hulák Zsuzsa, az Egészségügyi, Szociális és Családügyi Minisztérium vezető szakértője. A rendezvény díja 1000 Ft, a kamaratagok számára ingyenes.

Életmentés és segítségnyújtás a fő célja a közelmúltban alakult Concorde Soproni Speciális Kereső és Felderítő Mentőcsoportnak. A több területre specializálódott Concorde eltűnt személyek keresése, a búvár-, hegyi-, valamint barlangi mentés területén szeretné majd tevékenységét kifejteni, azokban a szituációkban, amelyekben a mentőszolgálat, a rendőrség, illetve a tűzoltóság nem rendelkezik a speciális feltételekhez szükséges eszközökkel. A Concorde a hivatalos szervekkel folyítatott tárgyalásait követően, előreláthatóan június elején kezdi meg aktív munkáját.

Korszerű komposztálót építenek Sopronban Háromszázmillió forintos beruházással korszerű komposztálót építenek Sopronban. A Városüzemeltetési Kft. ezzel a környezetvédelmi törvény- már az uniós követelményekhez igazodó-előírásainak tesz eleget.A létesítmény az országban egyedülállóan a kommunális hulladékból elkülönített szerves anyagokat és a szennyvíz-iszapot is újrahasznosítják.

Legnagyobb adófizetőit köszönti a város A hagyományokhoz híven idén is köszönti a város legnagyobb, legjobb adófizetőit, virilistáit, akiknek tiszteletére 2003. február 28-án, pénteken, a  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi termében ünnepséget rendeznek.