CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 24., hétfő 01:53


Verseskötet: Üzenet az ereknek- Fotók: Az én erdõm-tele élettel- Teremtõ, teremtmény, szépség: fotókiállítás- A Soproni Fotóklub rendezvénye- Mese-,vers-,novellaírás diákoknak- Átalakult a soproni TIT

Hírek, események

Üzenet az ereknek címmel jelent meg Winkler András új verseskötete. A soproni szerzõ legújabb kötetének illusztrátora Mészáros György festõmûvész, a könyv a Hillebrand Nyomda gondozásában jelent meg.

Az én erdõm - tele élettel címû finn fotókiállítás nyílik az Erdészeti Múzeumban, február 25-én, 14 órakor. A természetkedvelõknek szánt kiállítást Anne Saloranta külügyi titkár nyitja meg. A tárlat a tavaly szeptemberben megjelent Lasse Lehtinnen által írt, és Hannu Hautula, valamint Lassi Rautiainen fényképeivel illusztrált könyvben megjelenteken alapul. A kiállítást, akárcsak a finn erdõgazdaságot és faipart bemutató könyvet a Finn Erdõ Alapítvány támogatta. Az Erdészeti Múzeumban bemutatott tárlat egy vándorkiállítás, amely London, Berlin, Hága, Peking városokban is bemutatásra került, és amely Sopronból Dublinba utazik. A fotókiállítás a Templom u. 4. szám alatti kiállítóteremben március 31-ig, szerda kivételével, naponta 10-13 óra között tekinthetõ meg.

Teremtõ, teremtmény, szépség címmel Andrássy Péter tanár, ny. szaktanácsadó fotókiállítása nyílik 2003. február 26-án, szerdán, 11.45 órakor Gyõrött a Prohászka Ottokár Orsolyita Közoktatási Központban. A kiállítást megnyitja Lánczi Ágnes, a Magyar Rádió Gordiusz Szerkesztõségének munkatársa. A megnyitó után Andrássy Péter tart elõadást "Hol a mennyország" címmel?

A Soproni Fotóklub rendezvénye A Soproni Fotóklub legközelebbi ülését február 27-én, csütörtökön tartja. A Handler Nándor Szakképzõ Iskolában ( Sopron, Halász u. 9-15 szám alatt) a Soproni Fotóklub digitális archívumának megtekintésére kerül sor, amely eseményre a Soproni Fotóklub minden, a fotózás, vagy a közel száz éves Soproni Fotóklub iránt érdeklõdõt szeretettel vár.

Mese-, vers-, novellaírás diákoknak A szombathelyi Oladi Mûvelõdési Központ és a Simon István utcai Általános Iskola 2003-ban meghirdeti a IX. Országos József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázatot.
A pályázaton minden, magyarországi és határon túl élõ, magyar nyelvet beszélõ 7–14 éves korú gyermek részt vehet a következõ kategóriákban:
I. kategória: 1–4. osztályos diákok részére I/A. mese I/B. vers I/C. novella.
II. kategória: 5–8. osztályos diákok részére: II/A. mese II/B. vers II/C. novella.
A szervezõk kérik, hogy a mûveken csak a jelige (pl. Ceruza) és a kategória (pl. II/B. felsõs vers) megjelölése szerepeljen. Minden pályázó mellékeljen a munkája mellé – lezárt borítékban – egy adatlapot, amelyen feltünteti a nevét, korát, lakcímét, iskoláját, osztályát, iskolája címét, mûvének kategóriáját, címét, jeligéjét.
A pályamûvek témája kötetlen. Az egyes kategóriák legjobb alkotásait értékes díjakkal jutalmazzuk és önálló kötetben is megjelentetjük. Nevezési díj nincs. Beküldési határidõ: 2003. március 8. Cím: Oladi Mûvelõdési Központ Könyvtára, 9700 Szombathely, Simon I. u. 4.

Átalakult a TIT Soproni Szervezete Megtartotta közgyûlését a TIT Soproni Szervezete, amelyen három, az eddigi tevékenységi körök szerinti külön egyesületet alakítottak a szervezet tagjai. A jövõben a Soproni Tudós Ismeretterjesztõ Társaság (Soproni TIT) kizárólag tudományos ismeretek átadásának tevékenységével foglalkozik, A Flandorffer Ignác Felnõttképzõ Egyesület elõadások, tanfolyamok szervezését vállalja fel, míg az Információs és Tájékoztató Egyesület a TIT médiatevékenységét veszi át. A közgyûlés megválasztotta az új egyesületek vezetõségét.(NYK)