CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 25., kedd 12:57


Az Ikva Rádió hírei


Ezen a héten ismét ülésezik városunk közgyűlése. A várható témák között szerepel a költségvetés-tervezet megtárgyalása. A tavalyi költségvetés egyötöde nem teljesült. A most elkészült tervezet viszont bár szükséges megszorításokat tartalmaz, bizonytalan összegeket nem. Sopronban az egy lakosra jutó kiadás 33,7 %-al több, mint más megyei jogú városban. Az egy főre jutó adósság-állomány 6-7 szerese a hasonló városokénak.

Áprilistól nem lesz önálló gyermek-illetve felnőtt orvosi ügyelet Sopronban, ehelyett összevont orvosi ügyeletet teljesítenek majd a soproni háziorvosok. Áprilistól a Nyár elejéig a Lenkey utcából a Kórház területére, a volt gyógyszertári pavilonba költözik az ügyelet.

A Vöröskereszt véradásra várja szerdán 8.00-tól 14.00 óráig a Róth Gyula Erdészeti Szakközépiskola ötöd évfolyamos hallgatóit és a Ringa Vágóüzem dolgozóit a Területi Vérellátó Intézetben.

Az Első Fertő-parti Egészségmegőrző Fesztivált rendezik április 5-én és 6-án Ferőbozon. A kiállítással, vásárral, kultúrális programokkal tarkított rendezvény központi témája az egészségmegőrzés. A szakmai előadásokra, amelyek elsősorban a masszázs hatékonyságáról és a homeopátiás kezelésekről szólnak, a belépő 300 Ft, mely tombola sorsjegyként is szolgál. A programban ingyenes egészségfelmérés és masszázsbemutatók is szerepelnek.