CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. február 27., csütörtök 19:17


Megjártuk Udinét is

Megjártuk Udinét is

Néhány barátunk tavaly már részt vett Udinében az Udinese - Juventus mérkõzésen, ahol is a Juventus megszerezte a bajnoki címet. Lelkes beszámolójukon felbuzdulva elhatároztuk, hogy mi is megnézzük az udinei stadion atmoszféráját. Erre jó alkalom volt a vasárnapi mérkõzés, ahol is a jól szereplõ hazai gárda az idén gyengélkedõ AS Roma csapatát fogadta.

Az utat 7 óra alatt megtettük, így még egy rövid sétára is volt idõnk az elegáns stadion körül. A hazai blokk szélén helyezkedtünk el, innen jól beláthattuk a pályát és mindkét tábort, ezenkívül a jegyár is tûrhetõ volt. A stadionban jó 3/4 ház lehetett, mintegy 20.000 nézõ volt, ebbõl 4-500 a vendégszektorban, melynek létszáma, lelkesedése és összetétele komoly csalódás volt számunkra.

A mérkõzés kezdetén a hazaiak bemutatták kétrudas zászlóikat, majd néhány füstöt gyújtottak. A római ultrák kiszászlókat lobogtattak, és némi görögtûzzel dobálóztak. Ezeket a mûveleteket váltakozó hangerõ mellett többször is megismételték, az elõénekesek sem pihentek, alapjában véve egy átlagos olasz produkciót láthattunk mindkét oldalon.

A mérkõzés változatos volt, sok durvasággal tarkítva, végeredményben megérdemelten nyert az Udinese 2:1-re. A római sztárok kapkodva, elképzelés nélkül játszottak mindvégig.

A játékosok együtt ünnepeltek a szurkolókkal (a bedobott mezekért komoly verekedés tört ki), ezt még megvártuk, majd téptünk haza, így még pár óra alvásra is volt idõ a reggeli munkakezdésig.

Gilicze László