CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. február 28., péntek 09:45


Túlköltekezés után böjt-Nincs vevő a Rózsadombra- Virilistáit köszönti a város- KÉSZ-előadás: Juhász Judit a MKPK sajtóiroda vezetője- Vasárnapi Muzsika Fellegi Ádámmal- Vinczellér Imre képei

Hírek, események

Túlköltekezés után böjt következik -  Nincs vevő a Rózsadombra  A tegnapi közgyűlés örömteli pillanatokkal kezdődött: dr. Horváth Patrícia, a Világkupa-győztes válogatott vízilabdázó átvette a Sopronért-díjat. A folytatás azonban kevésbé volt mosolyt fakasztó: először a vagyonrendelet módosításánál csaptak össze a politikai erők. Az új hulladékrendelet aztán összhangot teremtett, s még a tavalyi költségvetés módosításánál sem volt nagyobb fennakadás, az idei büdzsé vitája azonban alaposan felkorbácsolta a kedélyeket.
Az elmúlt négy hónapban az új városvezetés a helyzetet tekintette át - fejtette ki egyik MSZP-s képviselő, arra az ellenzéki vádra, miszerint "a kampányukban nem ezt ígérték, nem tartják be a választóiknak adott szavaikat". Egyértelműen kiderült: a város az elmúlt nyolc évben többet költött, mint amennyije volt. „Nem arról van szó, hogy nem jár, hanem arról, nem jut!" – nyomatékosította a képviselő, hozzátéve, a négy hónap alatt annyit tudtak megvalósítani, amennyit négy hónapra ígértek.
Az intézkedési tervet és a rendeletet a szocialista-szabad demokrata többség megszavazta, miután Walter Dezső zárszavában közölte: „vállaljuk ezt a költségvetést azért, hogy a következő jobb legyen".
    A közgyűlés hátralévő perceiben a testület elfogadta a sportegyesületek támogatásáról készült rendeletet, megszavazta, hogy alapító tagként részt vesz a Fertő Táj Világörökség Magyar Tanácsa egyesület létrehozásában. Ezek után a végére is maradt csattanó, a polgármester bejelentette: a vevő elállt a Hotel Rózsadomb vételi szándékától. Egyben kezdeményezte a jogi bizottság tagjaiból és a volt polgármesterből álló ad hoc bizottság felállítását, mely tanácsaival segíthetné a városvezetést a kialakult helyzet megoldásában.
(Kisalföld nyomán)

Legnagyobb adófizetőit köszönti a város A hagyományokhoz híven idén is köszönti a város legnagyobb, legjobb  adófizetőit, virilistáit, akiknek tiszteletére 2003. február 28-án, pénteken, a  Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ Széchenyi termében ünnepséget rendeznek.

KÉSZ-előadás: Juhász Judit a MKPK sajtóiroda vezetője A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Soproni Szervezete 2003. március 1-én, szombaton, 15.30-kor Dr. Juhász Judit, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia sajtóiroda vezetője tart előadást. Az előadás témái: Szólhatunk-e a szeretet nyelvén?; A Katolikus Egyház Kommunikációja. Az előadásra a Wrenkh Ede Közösségi Házban kerül sor a Szent György u. 7. szám alatt.

Vasárnapi Muzsika 2003. március 2-án, 17 órakor a B.W. Pannonia Med Hotel Európa termében hangversenyt ad Fellegi Ádám zongoraművész
Műsoron: Ludwig van Beethoven: II. szimfónia, op. 55. (Eroica) Liszt Ferenc átiratában Belépőjegyek 500 Ft-ért elővételben a Pro Kultúra Kht. jegyirodájában kaphatók, vagy a koncert előtt a helyszínen.

Vinczellér Imre festőművésznek nyílik kiállítása kerül sor a  Pannonia Galéria (B.W. Pannonia Med Hotel, 9400 Sopron, Várkerület 75.),  a kiállítást megnyitja:

Fehér Anna színművész. A megnyitó 2003. március 2-án, vasárnap 16 órakor lesz A kiállítás megtekinthető 2003. március 2-29 között, naponta 9-17 óráig.