CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. március 05., szerda 15:52


Botrány Torinóban

Focinapló - 2003. február

Focinapló - 2003. február

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

február 1. Tovább szenved a Barcelona, és tovább szárnyal az Atletico Madrid. Ezúttal Madridban találkozott a két patinás gárda, és 55.000 fanatikus néző előtt az Atletico Madrid sima 3:0-ra mosta le a már szebb napokat is látott Barcelona csapatát.

február 12. A Cipruson edzőtáborozó magyar válogatott Bulgária nemzeti csapatával találkozott barátságos mérkőzésen, itt – szerencsénkre – a mérkőzés a heves vihar miatt a félidőben félbeszakadt. Ekkor a bolgárok 1:0-ra vezettek ellenünk. A mérkőzést az UEFA utólag hivatalos mérkőzésként hitelesítette.

február 15. Münchenben városi örökrangadót játszottak, a bajnokságot fölényesen vezető Bayern München 0:5-re kiütötte a hazai pályán játszó 1860 Münchent. Az Oroszlánok térdrekényszerítésében Mehmet Scholl – aki pont manapság mondta le a további válogatottbeli szereplést – mesterhármassal vette ki a részét.

február 18. A bajnokságban határozottan gyengélkedő Barcelona a Bajnokok Ligájában remekel, ezúttal az Internazionale csapatát verték el 3:0-ra. Ez új rekord is egyben, mivel a Barcelona immáron 11 mérkőzés óta minden találkozóját megnyerte a Bajnokok Ligájában.

február 22. Az olasz bajnokságban tovább tombol az erőszak. A Torino – Milan “összecsapáson” a torinói ultrák a 64. percig bírták játékosaik kínszenvedését, ekkor a Milan már 3:0-ra vezetett. Az ultrák beszakítottak egy kaput, összecsaptak a rendőrökkel, a mérkőzés félbeszakadt. Az összecsapások az utcán folytatódtak és egész éjszaka tartottak.