Rovat: Hírek - események
2003. március 05., szerda 21:17
Vendéglátóipari szakkiállítás (nem csak) a gasztronómiát kedvelőknek
Ahogy azt a vendéglátós
és szállodai szakemberek már tizenegy éve megszokhatták, a nyári főszezon előtt vendéglátóipari szakkiállításokon
mutatják be a szakma legkorszerűbb vendéglátóipari gépeit, berendezéseit,
valamint az azok működéséhez nélkülözhetetlen felszereléseket, anyagokat.
A technikai eszközök bemutatásán kívül a szervezők szeretnének hasznos szakmai információkkal is szolgálni látogatóiknak, ezért valamennyi helyszínen – az EU-csatlakozásról szóló – fórumbeszélgetést is szerveztek, amely keretében a résztvevők tájékozódhatnak a szakmájukat közvetlenül érintő változásokról, lehetséges pályázatokról, felkészülési feladatokról Idén két tucat kiállító mutatja be termékeit, amelyeknek széles és színes kínálatából következik egy – a teljesség igénye nélküli – felsorolás: bárok, cukrászdák, fagylaltozók, pizzériák és nagykonyhák gépei, hűtőberendezések, vendéglátóipari gépek, konyhai és cukrászati eszközök, kiegészítők, higiéniai eszközök, papírszalvéták, mosogató-, mosógépek, fertőtlenítők, vendlátóipari elszámoltató és készletnyilvántartó rendszerek, konyhai edények, segédeszközök, tálalóeszközök, vendéglátóipari és szállodai bútorok, számítástechnikai rendszerek, textíliák, munkaruhák, vendéglátóipari textíliák. A kiállítás megnyitón Walter Dezső polgármester, Horváth Vilmos, a Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara kamara elnöke, és Etele Mária főszervező köszöntötte a kiállítókat és az érdeklődőket. Köszöntőjükben hangsúlyozták a kiállítás városunkban betöltött szerepét, ahol igen nagy arányban találhatók vendéglátóipari egységek. A fórumon az unióba lépéskor lényeges témákról esett szó. Az előadók elemezték a magyar vendéglátóipar jelenlegi és a jövőbeli helyzetét és vázolták a vendéglátásban résztvevő kis- és középvállalkozók számára EU nyújtotta lehetőségeket. Az érdeklődők a különböző étel és italkóstolások
mellett március 6-án, 9 –15 óra között hidegkonyhai versenynek lehetnek
szemtanúi, amelyen kiemelkedő tehetségű séfek adnak ízelítőt művészetükből.
Az ARCUS Soproni Szakácsklub által szervezett hidegkonyhai versenyen –
amelyre a határon túlról is várnak résztvevőket – egyéni, csapat és ifjúsági
kategóriában mérhetik össze tudásukat a jelentkezők. A verseny eredményhirdetése,
a tervek szerint 12 órakor lesz.
B.B.- T.É.
Honlap:
|