CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 07., péntek 00:21


Móser Zoltán fotókiállítása- Várkerület Galéria: Tavaszváró tárlat- Vasárnapi Muzsika: Darázs Renáta dalestje- Mese-,vers-,novella pályázat- Diákközéleti Hétvégék képzéssorozat

Hírek, események


Móser Zoltán fotókiállítása "Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szétszórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod"-  István király Imre herceghez intézett intelme a mottója a Soproni Katolikus Konvent Bán János Közösségi Házban, szombaton, március 8-án, 15 órakor nyíló kiállításnak. Móser Zoltán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanárának Ómagyar Testamentum A középkori Magyarország emlékei című fotókiállítását Bindes Ferenc, kanonok, plébános nyitja meg. A megnyitó után Móser Zoltán,  A Szent László-legenda falképről című diafelvételekkel illusztrált előadása hangzik el.  A kiállítás április 12-ig, szombaton és vasárnap 14-17 óra között tekinthető meg.

Várkerület Galéria: Tavaszváró tárlat A Soproni Képzőművészeti Társaság "Virágom, virágom..." című, tavaszváró közös tárlatát nyitja meg Bősze Balázs, a Kulturális Egyesületek elnöke a Várkerület Galériában, 2002. március 9-én, vasárnap 11 órakor. A kiállítás 2003. március 3-ig lesz megtekinthető munkanapokon 10-16 -ig, a Várkerület 19. szám alatt.

Vasárnapi Muzsika A Fidelissima-sorozat keretében Darázs Renáta romantikus dalestje lesz vasárnap, március 9-én, 17 órakor, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Zongorán közreműködik: Rázó Emőke. Belépőjegyek (500 Ft) a Pro Kultúra Jegyirodában kaphatók: Sopron, Liszt Ferenc utca 1. Telefon: 517-517. Műsoron Debussy, Fauré, Brahms,  Strauss, Mahler, Duparc, Poulenc, Puccini, Manuel de Falla darabok.
A soproni Fidelissima Vegyeskar védnöksége alatt a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem magánének szakán végzett Darázs Renáta szoprán-énekesnő lép fel Rázó Emőke zongorakíséretével. Mindketten tanítanak a Soproni Zeneiskolában; Darázs Renátát zenés színházi produkciókban is láthatta a soproni és néhány budapesti színház közönsége.

Mese-, vers-, novellaírás diákoknak A szombathelyi Oladi Művelődési Központ és a Simon István utcai Általános Iskola 2003-ban meghirdeti a IX. Országos József Attila mese-, vers- és novellaíró pályázatot.
A pályázaton minden, magyarországi és határon túl élő, magyar nyelvet beszélő 7–14 éves korú gyermek részt vehet a következő kategóriákban:
I. kategória: 1–4. osztályos diákok részére I/A. mese I/B. vers I/C. novella.
II. kategória: 5–8. osztályos diákok részére: II/A. mese II/B. vers II/C. novella.
Kérjük, hogy a műveken csak a jelige (pl. Ceruza) és a kategória (pl. II/B. felsős vers) megjelölése szerepeljen. Minden pályázó mellékeljen a munkája mellé – lezárt borítékban – egy adatlapot, amelyen feltünteti a nevét, korát, lakcí-mét, iskoláját, osztályát, iskolája címét, művének kategóriáját, címét, jeligéjét.
A pályaművek témája kötetlen. Az egyes kategóriák legjobb alkotásait értékes díjakkal jutalmazzuk és önálló kötetben is megjelentetjük. Nevezési díj nincs. Beküldési határidő: 2003. március 8. Cím: Oladi Művelődési Központ Könyvtára, 9700 Szombathely, Simon I. u. 4.

Diákközéleti Hétvégék képzéssorozatot szerveznek 2003. március 28 - 30. között az Aktív Soproni Ifjak - AKSI.
A képzéssorozaton elsősorban Győr-Moson-Sopron megye-beli fiatalok vesznek majd részt, de a program nyitott az Interregionális Együttműködés megyénken kívüli településeinek középiskolásai számára is. A háromnapos képzésen a következő témákat fogják feldolgozni:
I. Diákönkormányzati alapismeretek: (A DÖK feladatai, lehetőségei, kollektív jogok, érdekképviselet, programszervezés, dök és közösség, kezdőbb DÖKösök számára),
II. Közösségfejlesztés és önismeret: (Hogyan építhetünk közösséget társainkból, mi ebben a személyes érintettségem, hogy viselkedünk terhelés alatt, hogyan működnek a közösségek, stb).
Jelentkezéseket  2003. március 21-ig fogadnak el a 9400 Sopron, Ady Endre u.10. címen,  Fax: 99/341-195. E-mail: aksi@sopron.hu
A hétvége részvételi díja 3000 Ft.
További információk és a letölthető jelentkezési lapok hamarosan Diákélet-diákszáj rovatunkban lesznek megtalálhatók.