CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. március 11., kedd 20:10


A kancellár


Elstartolt a nagy találkozó

A kancellár


megtisztelő jelenlétében március 11-én kedden, az első kiállítási nap előtti estén a média képviselői számára adott nagyszabású sajtóvacsorával voltaképpen már elindította Hannover a nagy eseményt, a CeBIT 2003-at.

www.cebit.de

www.cebitnews.com/home.shtml

A kiállítók természetesen kellő ideje serénykednek a gyakorlatban, a "tett színhelyén" is, hogy minden készen álljon. A cégek sajtókapcsolati munkatársai még korábban kezdték alapos munkájukat: hetekkel ezelőtt elküldték a meghívókat az újságíróknak, melyekre reagálva a média tisztelt képviselői előre bejelentkeztek a sajtótájékoztatókra, hogy minden gördülékenyen menjen, hogy idejüket a legkedvezőbben tudják beosztani, no és, persze, hogy minél többet tudjanak írni, mondani, mutatni a széles nyilvánosság számára a cégek újdonságairól.

Azután ez újságíróknak természetesen szállást-ellátást kell szervezniük, majd pedig a világ minden tájáról időben oda kell utazniuk. Japánból kissé macerásabb, innen Magyarországról akár autóval is megy a dolog, például hétfőn korán elindulva, éjszaka már a szállást elfoglalva, kedden napközben a "lejelentkezéseket" megejtve, aztán este meghívottként egybegyűlni a sajtóvacsorára, melynek exkluzivitására a kancellár jelenléte a garancia.

2003. március 12-én szerdán tehát megnyitja kapuit a hannoveri CeBIT, hogy egy héten keresztül a nagyközönség elé tárja a számítástechnika újdonságait, érdekességeit, különlegességeit... a jövőt.

- gyöngyös -