CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 11., kedd 23:34


Kereskedelmi és Iparkamara: Az EU házhoz jön- Új helyen a soproni vámhivatal- Petőfi-napok a Petőfiben- A Sopronért Baráti Társaság ülése- Sopron rektort választ-A Pisztráng Horgász Egyesület ügyelete

Hírek, események

Az EU házhoz jön Az EU házhoz jön címmel a Sopron Városi kereskedelmi és Iparkamara szervezésében kistérségi EU-felkészítőr tart tájékoztatót Mesterházy Vera, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium vezető főtanácsosa, a Kereskedelmi és Iparkamara, Deák tér 12. szám alatti székházában. A tájékoztatót követően Kocsi János kamarai titkár a Sopron-Fertőd kistérségi felkészítésről tart tájékoztatót.

A Csengery u. 31-33 szám alá költözött a soproni vámhivatal. A Csengery utcai volt Elzett-irodaházba költözött a soproni vámhivatal. A vámhivatal ügyfeleit hétfőn és pénteken 9-12 óra között, szerdán, pedig 13-18 óra között várja. A soproni vámhivatal telefonszámai is megváltoztak: a 99-512-640; 512-650, 512-660 -as telefonszámokon érhető el, fax: 99-512-649.

Petőfi-napok A hagyományaihoz  híven idén is megrendezi a soproni Petőfi Sándor Általános Iskola Petőfi-napok rendezvénysorozatát. Március 12-én, szerdán, 10.30-kor Petőfi szellemében címmel kiállításnyitóval kezdődik a négynapos rendezvénysorozat, amely keretében matematikaverseny, játékos programok, Petőfisek vagyunk címmel városi vetélkedőre is sor kerül az iskolában. Pénteken 9 órakor az iskola diákjai és tanárai  emlékünnepségen emlékeznek meg Petőfi Sándorról, amelyet filmvetítés, versmondóverseny, német-verseny és sportverseny követ. A Petőfi-napok rendezvénysorozat az 1848-as forradalom és szabadságharc városi ünnepségén való részvétellel és a nagy költő szobrának megkoszorúzásával zárul.

A Sopronért Baráti Társaság március 13-án, csütörtökön, 17 órakor tartja ülését a Széchenyi-palotában (Széchenyi tér 2., I. em.). Az összejövetelen a 2003 év programjavaslatairól, a Fertő-Hanság Nemzeti Parkba tett látogatás időpontjáról, és további aktuális kérdésekről fognak tanácskozni a baráti társaság tagjai.

Sopron rektort választ Minden valószínűség szerint régi-új rektora lesz a Nyugat- Magyarországi Egyetemnek. A Nyugat-Magyarországi Egyetem (NYME) Egyetemi Tanácsa jövő héten szerdán, március 19-én dönt az új rektor személyéről. Dr. Merényi Mária, az NYME főtitkárának nyilatkozata szerint, a kiírásra egy pályázat érkezett, prof. Dr. Habil. Faragó Sándoré, aki idáig megbízott rektorként töltötte be az egyetem csúcsvezetői posztját. (Educatio Press).

A Pisztráng Horgász Egyesület ügyelete A Pisztráng Horgász Egyesület ügyeletet tart 2003. március 13-án, csütörtökön, 17-18 óra között, a  Gyermek- és Ifjúsági Központban a Sopron, Ady Endre u. 10. szám alatt.  Tel: (99) 511-200.