CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 16., vasárnap 17:02


Március 15-ei műsor az egészségügyi és szociális intézményekben lakóknak- Kétség és ámulat: nyolc napos evangélizáció-sorozat

Hírek, események

Március 15-ei műsor az egészségügyi és szociális intézményekben lakóknak ,,Haza és szabadság, ez a két szó, melyet először tanuljon dajkától a gyermek" mottóval a Kurucdombi Fiókkönyvtár kezdeményezésére állította össze március 15-ei ünnepi műsorát az a nyolc tanulóból álló csoport, akik egészségügyi és szociális intézményekbe olyan gyerekekhez és felnőttekhez szeretnék eljuttatni 1848 március 15. hangulatát és üzenetét, akik egészségügyi állapotuk miatt nem vehettek részt a március 15-i közös ünnepségeken.
    A műsort szerkesztette és rendezte Pápai László. Szereplők: Sáritz Magdolna (Fenyő Téri Általános Iskola), Bertha Júlia (Hunyadi János Általános Iskola), Doszkocs Zsanett, Gazsovics Rozália, Szabó Enikő (Brennbergi Általános Iskola ), akiknek felkészítőjük Tóth Anna volt; Nagy Márton, Orsós András, Pusztai Csaba a József Attila Gyermekvédelmi Központ tanulóit Bertalan Árpád készítette fel a szereplésre.

A verses dalos összeállítást a következő helyeken és időpontokban adják elő:

2003. március 18-án, kedden, 15 órakor a Széchenyi István Városi Könyvtárban, kedden, 16 órakor a Balfi úti Egyesített Szociális Intézményben. Március 19-én, szerdán 15 órától a Bánfalvi Könyvtárban, 20-án, csütörtökön 15 órától az Tómalom utcai Egészségügyi Gyermekotthonban, 26-án, szerdán, 15 órától a Kurucdombi Fiókkönyvtárban.

A műsor:
Felszántom a császár udvarát (ének); Petőfi Sándor: Van-e marok föld... (Sáritz Magdolna), Föl, föl, vitézek a csatára...(ének); Petőfi Sándor: Kemény szél fúj...(Nagy Márton); Petőfi Sándor: A maygar nép (Orsós András); A jó lovas katonának (ének); Petőfi Sándor: Föl! (Pusztai Csaba); Kossuth Lajos táborában.... (ének); Csanádi Imre: Március ünnepére (Szabó Enikő); Gábor Áron rézágyúja... (ének); Petőfi Sándor: Csatában (Bertha Júlia); Véres a föld (ének); Utassy József: Zúg március (Doszkocs Zsanett); Kossuth Lajos azt üzente ...(ének); Juhász Gyula: Március idusára (Gazsovics Rozália); Kossuth Lajos azt üzente ...(ének).
zak

Kétség és ámulat: nyolc napos evangélizáció-sorozat Kétség és ámulat mottóval nyolc napos evangélizáció-sorozatot szervez a Pro Christ egyesület, amelynek központi rendezvénye március 16-23 között Essenben a Gruga csarnokban lesz. A műholdas technika segítségével Európa több mint 1200 helyszínére jut el a közvetítés. A programsorozat Magyarországon, így Sopronban is, egy nappal később lesz látható. Március 17-24 között a soproni Vas és Villamosipari Szakképző Iskola aulájában, esténként 17.30-19.30 között kerül sor a soproni evangélizáció-sorozatra, amelyen Ulrich Parzany igehirdető műholdon közvetített evangélizációja mellett az alkalmon helyet kap a zene, a rendezvényen a helyi vallási közösségek tagjaival való közös beszélgetés. A soproni rendezvény a soproni baptista gyülekezet egyik (KEVE) tagjának a közvetítésével és hathatós szervezésével valósult meg.