CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 18., kedd 21:30


Askercz Éva főmuzeológus Németh Lajos-díjas- Szociális Foglalkoztató:épületbővítés- Szent József-nap Szakestjüket szervezik a soproni 'fások'- ReBiK Művészeti Lexikon: művészeket keres, adatokat kér

Hírek, események

Askercz Éva főmuzeológus Németh Lajos-díjas Március 15-én a Magyar Köztársaság a képzőművészet és iparművészet, valamint a fotóművészet területén végzett kiemelkedő művészettörténészi, művészetírói, műelméleti, műkritikusi tevékenységéért Németh Lajos-díjat adományozott Askercz Évának, a Soproni Múzeum főmuzeológusának. Gratulálunk!

Szociális Foglalkoztató épületbővítésének átadási ünnepségére kerül sor szerdán a Fogyatékos emberek éve 2003 rendezvénysorozat keretében
A rendezvényt köszönti Csizmár Gábor, a Foglalkoztatási és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Szent József tiszteletére Szakestjüket szervezik a soproni "fások". A Nyugat-Magyarországi Egyetem Faipari Mérnöki Karának (FMK) hallgatói "Szent József Szakest"-et szerveznek a "fás" hallgatók védőszentjének tiszteletére március 19-én, József napján. A rendezvényre "invicetli"-t a szervezőktől az ÚK 500-ban (Új Kollégium) vásárolhatnak a Kar érdeklődő hallgatói. Amint ez a hagyományossá vált szakesteken megszokott volt, idén is feliratozott emlékkorsó készül a résztvevő hallgatók számára, melyet szintén a szervezőktől lehet megvásárolni. Az FMK HÖK tájékoztatása szerint a rendezvény zártkörű lesz, és csak "fás" hallgatók vehetnek rajta részt. (Educatio Press)

Az európai ReBiK Művészeti Lexikon sorozatának Sopronban élő, és Sopronhoz kötődő művészekkel való bővítését tervezi a kiadó, aki egyúttal egy, a Soproni képzőművészet a XIX-XX században címmel jelenkori alkotók munásságát illusztrációkkal is bemutató reprezentatív album megjelentetését is tervezi, amelyhez a kortárs soproni alkotók, művészek segítségét kéri. A kiadó a gyűjteményben szerepelni kívánó alkotóktól rövid, az eddigi tevékenységüket bemutató összeállítást, kiállítási katalógust, egyéb illusztrációként felhasználható anyagokat kér; hasonlóképpen Sopron műgyűjtőit, művészeteket kedvelőit is arra kéri, hogy adatszolgáltatásukkal, információkkal segítség a kiadvány létrejöttét. Soproni művészek alkotásairól készült fotókat, képeket is várnak a készülő albumba Regényi Attila és Koloszár Ibolya, a kiadvány szerkesztői, akiket az aregenyi@freemail.hu, vagy koloszi@axelero.hu e-mail címeken, illetve a 83-314-386, 30-997-68-53-as telefonszámokon lehet elérni. Azok az alkotóművészek, akik szeretnének adataikkal a kiadványba kerülni, anyagaikat leadhatják a soproni városi könyvtár recepcióján, vagy Helytörténeti Gyűjteményének vezetőjénél.