CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. március 19., szerda 22:13


Új épülettel bővült a Szociális Foglalkoztató

Új épülettel bővült a Szociális Foglalkoztató

    Új épülettel bővült a Fraknói úti Szociális Foglalkoztató.
    Sopron városnak fontos az intézmény támogatása, amely a Fogyatékosok Évének szentelt 2003. esztendőben 16 millió forintos beruházással járult hozzá dolgozói munkakörülményeinek jobbá tételéhez.

Csizmár Gábor politikai államtitkár: a magyar szociális foglalkoztatottság helyzetéről szólt

    Földes Tamás igazgató arról is beszámolt, hogy az intézmény 6 milliós önrészével és a Munkaügyi Központ rehabilitációs pályázatából nyert pénzösszegből, egy raktárépülettel, egy korszerű légtechnikai berendezéssel és egy nagy teljesítményű targoncával alapozta meg a termelés biztos jövőjét.


 

Csizmár Gábor és Walter Dezső polgármester ünnepélyes szalagátvágása

    A március 19-én megrendezett átadó ünnepségen Csizmár Gábor, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára köszöntötte a meghívottakat és a dolgozókat. Beszédében hangsúlyozta a magyarországi szociális foglalkoztatottság fontosságát. Ezen a területen Magyarország legfőbb feladata, hogy elérje az Európai Unióra jellemző átlagmutatókat.

    A köszöntő beszédet követően Walter Dezső polgármester és Csizmár Gábor államtitkár ünnepélyes keretek között átvágta a nemzeti színű szalagot.
    A résztvevők ezt követően egy körsétát tette a napsütötte épületegységben, ahol bemutatásra kerültek a termelés különböző szakaszai. Az intézményben tett látogatás során a dolgozók bemutatkozását követően az eseményen résztvevők betekintést nyerhettek a szociális foglalkoztatóban végzett munkafolyamatokba.
b.boti