CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 21., péntek 14:57


Az Ikva Rádió hírei


A középiskolák európai napjával ma kezdetét veszi a soproni EU-kampány, az önkormányzat felkészítési programja, melynek célja a polgárok objektív tájékoztatása pártpolitikától mentesen. A kampány igyekszik minden korosztályt megcélozni, hogy minden kérdésre válaszolva felelősségteljesen járuljunk az urnákhoz április 12-én.

Szakmai szemináriummal vette kezdetét tegnap a Gazdasági és közlekedési Minisztérium kistérségi, országjáró uniós felkészítő programja. Sopron vendége volt tegnap Csillag István gazdasági és közlekedési miniszter, akinek véleménye szerint az Irak elleni háború-szerencsés esetben- csak néhány tized százalékkal módosítja az európai gazdaság növekedési várakozásait.

Tegnap Brno-ban 1200 néző előtt a mindent eldöntő 3. mérkőzésen 16 pontos vereséget szenvedett a GYSEV-Orsi, s ezzel kiesett az Euroliga további küzdelmeitől. Az eredmény 75:59. A MIZO PVSK sem volt szerencsésebb, mert a francia Bourges otthonában kapott ki 62:51 arányban. A Final Fourba került még a francia Valenciannes és az orosz Ekatyerinburg.

A GYSEV-Orsi vasárnap a Sportcentrumban a Szekszárd együttesét fogadja, a Postás Pécsre látogat.

Együttműködési megállapodást írtak alá a rendőrség és a városüzemeltetés felelősei, melynek célja elsősorban a parkolás szabályainak szigorú számonkérése, s ezzel együtt a parkolási kultúra kedvező irányú elmozdulása valamint a közterületi rongálások féken tartása.

Új épülettel bővült a Fraknói úti Szociális Foglalkoztató. Sopron városnak fontos az intézmény támogatása, amely a Fogyatékosok Évének szentelt 2003. esztendőben 16 millió forintos beruházással járult hozzá dolgozói munkakörülményeinek jobbá tételéhez.

A Soproni Városüzemeltetési KFT folytatja lomtalanítási akcióját. Március 24-én a Kertesi és Uszoda utcában, a Fűzfa soron és a Bécsi úton helyeznek el konténereket.

Éles lőgyakorlat lesz március 25-én és 26-án 8.00-15.00 között a Harkai katonai lőtéren.

Az Első Fertő-parti Egészségmegőrző Fesztivált rendezik április 5-én és 6-án Ferőbozon. A kiállítással, vásárral, kulturális programokkal tarkított rendezvény központi témája az egészségmegőrzés. A szakmai előadásokra, amelyek elsősorban a masszázs hatékonyságáról és a homeopátiás kezelésekről szólnak, a belépő 300 Ft, mely tombola sorsjegyként is szolgál. A programban ingyenes egészségfelmérés és masszázsbemutatók is szerepelnek.