CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: KultúrVáros

2003. március 23., vasárnap 23:55


Soproni Tavaszi Napok  - képek, hangulatok

Soproni Tavaszi Napok  - képek, hangulatok
Jövő heti ajánlóval
   Rideg Sándor: Indul a bakterház
        Március 31-ig még tart a Soproni Tavaszi Napok rendezvénysorozata, amelynek színházi produkcióiról, kiállításairól egyaránt hírt adtunk.
        Ezúttal néhány fotó segítségével idézzük fel a múlt hét néhány emlékezetes előadását.
        Teltházas, sikeres előadás volt a Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház  az Indul a bakterház darabja a Petőfi Színházban.
    Mihályfy Sándor 1979-es rendezése neves szereplőgárdája révén ismertté vált történet zalai társulat általi bemutatója bátor vállalkozás volt  mert, amint azt az előadás egy krtikikusa (Szemes Béla) írja: " a közvélemény számára a műfajban etalonnak számító filmfeldolgozás után nem sok lehetőség maradt a mű újszerű megközelítésére."
    Poénokra épített humorral, a bohózat határáig tágított vígjátéki elemekkel, mozgásos jelenetekkel teli előadást láthatott a közönség Sopronban, ahol a társulat együttes játéka sikert hozó volt.. (Fotó: Zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház).
Bendegúz: Bogár Gergő/Balla Benjámin; Bakter: Eperjes Károly; Banya: Ecsedi Erzsébet; Patás Wellmann György; Buga Jóska: Farkas Ignác Jászai-díjas; Csámpás Rozi:Köves Dóra; Anya: Mester Edit; Piócás: Szegezdi Róbert; Csendőrök: Ilyés Róbert, Szakály Aurél; Marhakereskedő: Vankó Dániel; Konc bácsi, Suszter: György János; Rendező: Bereményi Géza.

***

Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony
    Arra mindig is figyelt a szervező, hogy lehetőleg minden korosztálynak szóljon a műsorkínálat. Vasárnap a miskolci Csodamalom Bábszínház Bálint Ágnes Az elvarázsolt egérkisasszony darabját adta elő. A gyerekközönség a legőszintébb kritikusa bármely produkciónak, ezért a színtéren tapasztalt hangulat alapján (is) sikeres előadást láthattak kicsik és nagyok egyaránt a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban.


 

Jövő heti ajánló

    A március 31-ig folytatódó kulturális rendezvénysorozat további alkalmait is ajánjuk olvasóinknak: Március 25-én, kedden a Botafogo Táncegyüttes Latin Tűz produkcióját a Petőfi Színházban, március 27-én a "Világok zenéje" - Marokkó címmel a Chalaban együttes táncházzal és marokkói ízekkel "fűszerezett" koncertjére kerül sor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Kozpontban.
Március 29-én és 30-án, 19 órakor a Vígszínház vendégjátékaként L. Hellmann Rejtett játékok színműve lesz látható a Petőfi Színházban; természetesen a Vasárnapi Muzsika koncertjei is várják a zenerajongókat, a képzőművészetek iránt érdeklődőket, pedig számos rangos tárlat.
A teljes kínálatot keressék a Programajánlónkban, valamint a Pro Kultúra Sopron Kht. honlapján.