CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. március 24., hétfő 10:18


Az Ikva Rádió hírei

Több baleset és tûzeset is történt Sopronban a hétvégén. Szombaton délután fél egykor Fertõszentmiklós és Pereszteg között egy szabálytalanul elõzõ Citroen üközött egy szemben, szabályosan közlekedõ kisteherautóval. A kisteherautó hölgy vezetõje lélekjelenlétének köszönhetõen "csak" súlyos sérülések történtek. Vasárnap kora reggel Kópháza és Nagycenk között kisteherautó és terepjáró ütközött össze, mert a kisteherautó sofõrje valószínûleg elaludt a volánnál. A karambolban ketten sérültek meg, könnyebben. A tûzoltóknak is akadt dolguk a hétvégén. Szombaton délután a BMX pályánál égett a száraz fû, este a Korona üzletház pincéjében gyulladt ki a szeméttároló, majd a Hõsi Temetõben gyulladt ki az avar. Vasárnap hajnalban Pinnye és Fertõboz között égett a vasútpart, délután pedig a Pihenõkeresztnél lángot kapott mezõgazdasági területhez riasztották a soproni tûzoltókat.

A Castanea Környezetvédelmi Egyesület, a Holland Királyság Mezõgazdasági és természetvédelmi Minisztérium támogatásával, ma megkezdi a Természetbarát-forrás felújítását a Tacsi-árokban. A munka egy hónapig tart. Ezen idõ alatt a forrás vizét elvezetik és fogyasztásra sem lesz alkalmas.

A középiskolák európai napjával kezdetét vette a soproni EU-kampány, az önkormányzat felkészítési programja, melynek célja a polgárok objektív tájékoztatása pártpolitikától mentesen. A kampány igyekszik minden korosztályt megcélozni, hogy minden kérdésre válaszolva felelõsségteljesen járuljunk az urnákhoz április 12-én.

A Soproni Városüzemeltetési KFT folytatja lomtalanítási akcióját. Ma a Kertesi és Uszoda utcában, a Fûzfa soron és a Bécsi úton helyeznek el konténereket.

Szombaton délután Sopronban tartotta háború-és EU csatlakozás ellenes nagygyûlését a Magyar Igazság és Élet Pártja. A Csurka István által vezetett menetben -amely a Jereván lakóteleprõl indult és a Fõ térre érkezett-, mintegy 100-an vettek részt.

A Vöröskereszt véradásra várja holnap 10.00-tõl 14.00 óráig a Brau Union Sörgyár és a SOTEX Rt dolgozóit a Sörgyár szociális épületében.

Együttmûködési megállapodást írtak alá a rendõrség és a városüzemeltetés felelõsei, melynek célja elsõsorban a parkolás szabályainak szigorú számonkérése, s ezzel együtt a parkolási kultúra kedvezõ irányú elmozdulása valamint a közterületi rongálások féken tartása.

Éles lõgyakorlat lesz március 25-én és 26-án 8.00-15.00 között a Harkai katonai lõtéren.

Az Elsõ Fertõ-parti Egészségmegõrzõ Fesztivált rendezik április 5-én és 6-án Ferõbozon. A kiállítással, vásárral, kulturális programokkal tarkított rendezvény központi témája az egészségmegõrzés. A szakmai elõadásokra, amelyek elsõsorban a masszázs hatékonyságáról és a homeopátiás kezelésekrõl szólnak, a belépõ 300 Ft, mely tombola sorsjegyként is szolgál. A programban ingyenes egészségfelmérés és masszázsbemutatók is szerepelnek.