CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. március 27., csütörtök 21:11


MIDEF - Megyei Idegenforgalmi Egyeztető Fórum

MIDEF - Megyei Idegenforgalmi Egyeztető Fórum

    A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, Győr és Sopron Megyei Jogú Város, továbbá Mosonmagyaróvár, Csorna, Kapuvár, Fertőd Város Önkormányzata, valamint a Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 1998. április 22-én megalakította a Győr-Moson-Sopron Megyei Idegenforgalmi Egyeztető Fórumot (MIDEF).

    A testület létrehozásával az alapító szervezeteknek az volt a célja, hogy a megye turisztikai aktivitásának, piaci részesedése növekedésének érdekében kollektívan készítsék elő és valósítsák meg az összehangolt megyei idegenforgalmi marketing tervet.

    A megye meglévő turisztikai adottságainak és szolgáltatásainak kiadványokban való megjelentetése nagyon fontos feladat. Közös erővel, pályázati támogatással sikerült egy a megyénket átfogóan bemutató kiadványt megjelentetni. Először 1998-ban készült el –2000-ben az utánnyomás is megtörtént 19.000 példányban - a MIDEF szervezésében- a Megyei Turisztikai Programajánló katalógus magyar, angol és német nyelven. A kiadvány szerkesztését és tartalmának összeállítását a Tourinform irodák végezték. Az általános bemutatás mellett a kerékpáros, vízi, gyalogos túraajánlatot, valamint a visszatérő eseményekről tartalmaz információt. A katalógus mellékleteként összeállításra került a megyében található szálláshelyekről és múzeumokról tájékoztató anyag.

MIDEF ülés, 2003. március  27. Győr

    A MIDEF idei első ülését 2003. március 27-én, csütörtökön tartotta Győrött. A találkozón beszámoló hangzott el a MIDEF 2002. évben végzett tevékenységéről, az új Megyei Turisztikai Programajánló kiadvány megvalósításáról, illetve kialakításra, pontosításra került a 2003. évi cselekvési program.

    A változásokat és a piac kihívásait nyomon követve jelent meg 2002 végén az aktualizált, megújult, megszépült új kiadvány, “Győr-Moson-Sopron megye turisztikai programajánlója”, mely önkormányzati támogatással (4 millió ft önkormányzatonként) 15 ezer példányban készült el. A tartalmas kiadvány segítségével az olvasó betekintést kaphat Győr-Moson-Sopron megye, “az ország zászlós hajója” turisztikai, műemléki, természetvédelmi értékeibe."

    A 2003. évi Cselekvési Programban tervként szerepel a megye turisztikai logójának elkészítése, melyre áprilisban pályázatot írnak ki. Az elképzelés szerint ennek a “mosolygós logónak” csalogatónak, az értékekre rámutatónak, ugyanakkor reprezentatívnak is kell lennie. A tervek szerint a jövőben kéthavonta “e-Hírlevél” is készülne, mely a turisztika területén érintetteknek nyújtana hasznos információkat.

P.Z.