CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2003. március 29., szombat 17:56


Mesevetélkedő: városi döntő

Mesevetélkedő: városi döntő

    A soproni Gyermek- és Ifjúsági Házban tartották meg az országos mesevetélkedő városi döntőjét, amelyen ötvenöt, egyenként négyfős csapat vett részt; a csapatok közül 15 Csornáról érkezett.

    A verseny szervezője Fodróczy Mónika elmondta, hogy a szeptember óta zajló verseny az iskolai selejtezők, majd városi elődöntőjét követően került sor a GyIK-ban rendezett városi döntőre, ahonnan az első négy helyezett csapat a megyei döntőben fog majd szerepelni.
    A másodikosok-, harmadik- és negyedik osztályosoknak szervezett versenyen a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola, a Fenyő téri-, a Hunyadi János Evangélikus, valamint a Nagycenki Általános Iskola csapataival együtt résztvettek Röjtökmuzsaj és Nagylózs Általános Iskoláját képviselő csapatok is.
    A megyei döntőbe továbbjutott a Hodító hódok (Szent Orsolya), Mesetündérek, Üveghegyek ördögei (Fenyő téri Általános Iskola), valamint a Hétszínvirág (Nagylózsi Általános Iskola) csapata. A zsűritagok Dávidné Németh Valéria, Zwickl Nikoletta, Horváth Edit és Gősi Adrienn voltak.


Az elsőként továbbjutók: a Szent Orsolya Római Katolikus Általános Iskola Hódító hódok csapata lett.

T.É.

Fotó: N.Á.