CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. március 31., hétfő 17:34


Juventus Koncert Fúvószenekar hét végi hangversenye

   A  Juventus Koncert Fúvószenekar hét végi hangversenye

    A hétvégén kerül sor a Juventus Koncert Fúvószenekar hangversenyére a Liszt Ferenc Konferencia Központban.
    Dr. Friedrich András karmester vezényletével sikeres előadásban volt részük, azoknak a soproni zenekedvelőknek, akik a Juventus Koncert Fúvószenekar hangversenyét választották szombat esti programjuknak.

    A hallgatókat Kiss Károly, a zenekart működtető "Ifjú Fúvósokért" alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte.
    A teltházas hangversenyen közreműködött: a zenekar utánpótlás együttese (vezető: Friedrich Gergely).  A fúvószenekar létszáma kb. 55 fő, az utánpótlás csoportot kb. 20 fő alkotja.
    A hangversenyen szólót játszott: Vida György (18 éves berzsenyista diák, zeneiskolai növendék)  harsonán (Rimszkij-Korzakov: Harsonaverseny) és Lang Mariann (26 éves kozmetikus), aki a Posta az erdőben című karakterdarabot adta elő.
        A szombat esti  hangverseny az utánpótlás csoport 15 perces műsorával kezdődött, majd a két zenekar közös előadásában a Lővér induló következett..
    A koncert első felének csúcspontjai: Nyikoláj Rimszkij-Korzakov: harsonaverseny, Giacomo Meyerbeer: Koronázási induló a Próféta c. operából, Herma von Bierkist:WOSN (West-Ost-Süd-Nord). Ez utóbbi  kötelező darab az idei évben az osztrák minősítési rendszerben  (a zenekar 2003. április 13-án Kismartonban fog megmérkőzni a "C" szinten).

    A közönség további élménytadó előadásban hallhatta Dimitrij Sosztakovics: "A bürokrata" darabot a "Csavar" című operából és a 2. keringőt a Jazz-Szvitből.
    A koncert második felében szórakoztató fúvószene: egy magyar induló (Pécsi József: Centenáriumi induló), Leonard Bernstein: West Side Story - egyveleg, ABBA - egyveleg, egyveleg a "Macskajaj" című filmből hangzott el.

Friedrich Gergely
Fotó: Babics Csaba