CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. április 02., szerda 00:52


Az önkormányzat, az Ipari Park és az egyetem közös terveiről

Együttműködés az Ipari Park érdekében

Együttműködés az Ipari Park érdekében

- Részletes pénzügyi megvalósítást dolgoztunk ki a Soproni Ipari Park ügyében. – nyilatkozta az április 1-én a Városházán Walter Dezső polgármester, aki a projektben együttműködőkkel, Dr. Kertész Zoltán, a SIP Kft Felügyelő Bizottságának elnökével és Dr. Lang Miklós egyetemi tanárral közös sajtótájékoztatót tartott.
    A kooperáció keretében az önkormányzat ez év március végéig egy részletes szakmai tervet készített elő, amely tartalmazza mind azt az anyagi fedezet, mind a tárgyi feltételek lehetséges forrásait, meghatározza lépésről lépésre azokat a feladatokat, amelyek arra irányulnak, hogy az ipari park tevékenysége sínre kerüljön.

Dr. Lang Miklós, Walter Dezső polgármester és Dr. Kertész Zoltán a sajtótájékoztatón

A tervek szerint a 2004 nyarán átadásra váró létesítmény 1 milliárd forintos beruházást jelent. A soproni önkormányzat az eddigi Phare támogatással 2,5 millió eurós többlethez jutott – hangsúlyozta dr. Kertész Zoltán. A fennmaradó pénzösszeget önrészből és egyéb támogatással próbálják kigazdálkodni.

A Nyugat-Magyarországi Egyetem vezetősége a szellemi erőforrások nyújtotta támogatása mellett, fejlesztő laborok és egy, az egyetemmel szoros kapcsolatban álló informatikai oktatási intézmény kitelepítését tervezi. Az egyeztetések arra engednek következtetni, hogy egy országos informatikai intézmény van kialakulóban, amelyben egészségügyi informatikai oktatást szeretnének bevezetni különböző szakmabeli cégek jelenlétével.

    A cselekvési terv elkészülte után elindul a nagy- és kisvállalkozók betelepítése a 18 hektáros területre – vázolta a jövőbeli terveket Walter Dezső polgármester. - Arra kell törekedni, hogy az újonnan épülő ipari park teljes egészében Soproné maradjon - jelentette ki.

    Az elképzelések szerint az átadás után a Szociális Foglalkoztató költözne át az Ipari Parkba. – jelentette be a polgármester. A Szociális Foglalkoztató eddigi épületét pedig átadják a soproni Erzsébet Kórház járóbeteg-ellátásának. A tervek szerint az ÉDÁSZ, ÉGÁZ irodái, az ingatlanforgalmazó kft. és műhelyei is az ipari parkban kapnának helyet.
   A polgármester hangot adott azon véleményének is, hogy a SIP Kft. vezetőjének eddigi teljesítményével elégedetlen, ezért a menedzsment lecserélését is kilátásba helyezte.

b.boti