CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: EU

2003. április 05., szombat 10:15


A siker kulcsa az EU-ban - Pódiumbeszélgetés az Európai Unióról

A siker kulcsa az EU-ban
Pódiumbeszélgetés az Európai Unióról

- A csatlakozás igazi nyertesei a fiatalok lesznek - hangzott el a Siker kulcsa címmel tartott tanácskozáson, amelyet középiskolás és felsőoktatásban tanuló soproni diákoknak tartottak a tegnap a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban. A rendezvényen jelen volt Bársony András a Külügyminisztérium politikai államtitkára, aki kiemelten szólt mindazokról a hátrányokról, amelyek Magyarországot érhetik, abban az esetben, ha nem csatlakozna az Európai Unióhoz.
A szervezők, úgy vélték, hogy a "siker kulcsát" sikerült átadniuk a rendezvényen résztvevőknek, amelynek lényegét az idegen-nyel ismeretben, és a kellő rugalmasságban látják.

Vajda Péter, a Bécsi Közgazd. Egyetem, külügyi referense. Kránitz László, országgyűlési képviselő,  
Kozma Adrienn önkormányzati EU-referens, Bársony András, Kurucz Katalin, a Tempus Közalapítvány, irodavezető 

    A Sopron Megyei Jogú Város szervezésében megvalósult pódiumbeszélgetésen és fórumon a diákok az uniós jövővel kapcsolatos számos kérdésére is sor került. Az mindenképpen bíztató, hogy a magyar diákok felkészültsége megfelelő színvonalú derült ki az eseményen, akiket leginkább a külföldi tanulási lehetőségek, ösztöndíjrendszer, munkavállalás, munkaerőpiaci elvárások, diákvízum, diákigazolvány megszerezhetősége, érvényessége, az EU-ban vállalható diákmunka, a diplomák kölcsönös elismerésének feltételei érdekeltek.

Kapcsolódó cikk:
A Sopron városi EU-Bizottság programjai