CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. április 05., szombat 12:25


Döntetlen Lengyelországban

Focinapló - 2003. március

Focinapló - 2003. március

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

március 1. Élesedik a helyzet a spanyol bajnokságban. A Real Madrid Ronaldo mesterhármasával idegenben 5:1-re verte az Alaves csapatát, ezzel átvette a vezetést a tabellán az újabban szárnyalásában kicsit megtört Real Sociedad előtt.

március 8. Megkezdődött a magyar bajnokság tavaszi szezonja, a nyitómérkőzésen egyből rangadót láthattunk. A Ferencváros – Újpest találkozón ezúttal elmaradt a rendbontás, talán a fokozott készültség miatt. A mérkőzést az utolsó percekben rúgott góllal – megérdemelten – a Ferencváros nyerte 1:0-ra.

március 9. Egy nappal a budapesti rangadó után Bécsben is derbit rendeztek, itt egy gyenge mérkőzésen 1:1-es igazságos döntetlen született. A nap fénypontja az Ultras Rapid 15. születésnapja volt, melyet az esemény rangjához méltó akciókkal ünnepeltek.

március 19. A Bajnokok Ligájában befejezödött a második csoportkör is, ezeken komoly dél-európai dominancia bontakozott ki. 3-3 olasz és spanyol gárda mellett csak 1-1 holland és angol csapat jutott a legjobb nyolc közé:

Milan, Real Madrid, Manchester United, Juventus, Barcelona, Internazionale, Ajax Amsterdam, Valencia.

március 20. Az UEFA-kupában már az elődöntők párosításai is kibontakoztak, itt Celtic Glasgow – Boavista és Lazio – Porto összecsapásokat rendeznek áprilisban.

március 29. Fontos EB-selejtezőt játszott Chorzowban a magyar válogatott Lengyelország ellen. A mérkőzést 48.000 néző tekintette meg, közöttük 3.000 magyar szurkoló is. A meccs igen gyenge volt, a végeredmény 0-0, ami bíztató folytatást ígér.