CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. április 06., vasárnap 23:49


Fő tér a Fő térben, Vásár a Fő téren - Ghymes zenével, áprilisi hóeséssel, franciákkal

Fő tér a Fő térben, Vásár a Fő téren - Ghymes zenével, áprilisi hóeséssel, franciákkal

A hideg szombaton a Deák tér-Várkerület-Fő tér útvonalra kimerészkedőket – nem voltak túl sokan – a mazsorettek látványa és a fúvószenekar felvonulása, majd a későbbi térzene kárpótolhatta, bár a fúvósok ujja a Főtérre érkezvén, már bizonyára kissé megdermedt az alpokalji fel-feléledő szélben. A kézművesek szombat délután pedig, még nem vettek tudomást a sátrak ponyváit ostromló szélrohamokról, és mindannyian a vasárnapi, vásárlókat, nézőket Fő térre csalogató napsütésben reménykedtek.

Aztán vasárnap még hidegebb, alpesi szél süvített, és kavargott... a hó. A Fő tér legmelegebb helye a kürtőskalácsos sátra volt. (Fogyott is rendesen az áru.)
Pedig lett volna még sok szép és hasznos portéka, a fajátékoktól, a cserépedényig, szőttesek, prémek, ruhanemű, ékszerek, fonott kosarak, nemez kalapok, játékok, gyapjúáru, tükör- és bőrárú.
Az üres színpadon két hangfalból szólt a Ghymes-zene. Néhány kevésbé fázós kíváncsi ember ugyan kimerészkedett szétnézni, ám amire a műsor elkezdődött volna, a zord időjárás már mindenkit otthonába parancsolt.
Az árusok információs sátrat keresték, egy errevetődő francia diákcsoport állandó, mindennapi vásárnak hitte azt, amit lát. A színpad széllengette EU-s zászlóját meg nem nagyon értették..., mondván, még nem vagyunk EU-tagok.
Így esett, hogy az áprilisi hóeséses vasárnap déli óráiban a vásározók is elbontották sátraikat, és csakhamar kiürült a didergő Fő tér.

 
 
Kapcsolódó cikk:
A Sopron városi EU-Bizottság programjai