CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. április 07., hétfő 14:14


Kamara: Az EU alkalmazkodás gyakorlati kérdései- Gyerekkönyv:Húsvéti meglepetés- Ha elmúltál negyven- Az elveszett frigyláda fosztogatói

Hírek, események

Tizenkét lépés Európába- Az EU alkalmazkodás gyakorlati kérdései  Sopron Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara az Európai Unióhoz csatlakozás jegyében tartott elõadássorozatában a Kereskedelmi és Iparkamara Székházában (Deák tér 14.) Az EU alkalmazkodás gyakorlati kérdései címmel dr. Farkas György tart elõadást, 2003. április 8-án, kedden, 15:00 órakor.

Húsvéti meglepetés A  Széchenyi István Városi Könyvtárban  (Sopron, Pócsi u. 25.) Húsvéti meglepetés címmel Tranta Julianna mesekönyvének bemutatójára és az illusztrációkból rendezett kiállítás megnyitójára kerül sor 2003. április 8-án, kedden, 17:00 órakor. A tárlatmegynitót Bõsze Balázs költõ tartja.Közremûködik: Németh Éva és T. Horváth József . A kiállítás megtekinthetõ április 30-ig, a könyvtár nyitvatartási idejében.
"Az eredeti hangvételû elbeszélések a “reális mesék” a modern gyermeknovellák hajdan még Benedek Elek vágta ösvényein járnak. Külön értéke a könyvnek, hogy minden fejezethez egy-egy színes illusztráció is társul. Az illusztrációkat maga az írónõ készítette…" - írja Sarkady Sándor lektor a könyvrõl.

Ha elmúltál negyven Ha elmúltál negyven..címmel a Családsegítõ Szolgálat elõadássorozatára kerül sor április 8-án kedden, 17 órakor. Az elõadást a következõ hetekben –  15-én, 22-én, 29-én, keddenként 17 órakor a Klubhelyiségben (Balfi u. 87) – továbbiak követik Információt Halász Tiborné, Major Veronika, a 99/328-378 -os telefonszámon ad.

Az elveszett frigyláda fosztogatói címmel a Luther-Szövetség elõadására kerül sor 2003.. április 8-án, edden, 17:00 órakor az evangélikus gyülekezeti teremben a Bünker R. köz 1 szám alatt. Elõadó: Gabnai Sándor evangélikus lelkész.