CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Városháza

2003. április 08., kedd 16:47


A jövőbeli együttműködés reményében

Látogatás Bécsújhely (Wiener-Neustadt) Polgármesteri Hivatalában

Látogatás Bécsújhely (Wiener-Neustadt) Polgármesteri Hivatalában

    Walter Dezső Sopron polgármestere, Hruby József alpolgármester, Wilfing Ferenc polgármesteri tanácsadó, valamint Németh Éva, a koordinációs iroda vezetője baráti látogatást tett Wiener-Neustadt város Polgármesteri Hivatalában.

    Köztudott, hogy bár baráti kapcsolatok igen erősek a két város között, a városok vezetése eddig még nem tett lépéseket az együttműködésre. A mai látogatás ezért egy új alapokra helyezett, jövőbeli, Walter Dezső polgármester által kezdeményezett együttműködés kezdetét jelentheti.
    A Soproni delegációt Traude Dierdorf polgármester asszony fogadta és a kezdeti első lépések után meglepően gyorsan találták meg a közös hangot, amelyben helyet kapott: a mindkét városban - bár nem összehasonlítható módon - működő ipari park, az intézményi finanszírozások, a városi vízellátás és szeméttelep működtetése,  mélygarázsok építtetése és fenntartása, illetve egy, Sopronban német nyelven tanító óvónő kérdése.
    A találkozáson résztvevők a megbeszélésen több, további részletkérdést is érintettek, melynek kidolgozását tervezik, és várják a Wiener-Neustadt-i delegációt - a polgármester asszonnyal - "végre" Sopronban.

N. É.