CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. április 08., kedd 18:03


Határnyitás Ágfalván, tévéközvetítéssel- Diáknap az Idegenforgalmiban - GyIK-program: 'Ki mit tud?'- Megjelent a Borostyán 2003/2-es száma- Soproptimist bál

Hírek, események

Határnyitás Ágfalván, tévéközvetítéssel 2003. április 10-én csütörtökön, Ágfalvára figyel az ország, ugyanis a Magyar Televízió 20.00 órától élő adást közvetít Ágfalváról .16-24 óra között ideiglenesen nyitva lesz az országhatár, a a B20-as határjelnél Ágfalva és Lépesfalva között (kis híd).
Bízom abba, hogy ezen a napon sokan meglátogatják a Lépesfalván lakó ismerősüket, rokonokat, barátjukat, egyszóval mozgás lesz a
határkilépőnél, amit az ország nyilvánossága a televízión keresztül látni fog - hangzik Wágner Géza, Ágfalva polgármestere lakossághoz intézett felhívása, aki a továbbiakban arról is tájékoztatott, hogy a határnyitás alkalmával  Juszt László, "A tévé ügyvédje" című műsor egyenes adásba, fogja kapcsolni Ágfalvát, az ideiglenesen megnyitott határkilépő helyszínét.
További ágfalvi képek: a  Soproni KépIndex oldalain

Diáknap Soproni Idegenforgalmi, Kereskedelmi és Vendéglátó Szakképző Iskola Diáknapját rendezik 2003. április 10én, csütörtökön,  9-12 óráig. Helye: Gyermek és Ifjúsági Központ, 9400 Sopron, Ady Endre u. 10.  Tel: (99) 511-200,  9401 Pf.: 203

"Ki mit tud?" 2003. április 11-én, pénteken 15:00 órakor "Ki mit tud?" vetélkedőre kerül sor a Gyermek és Ifjúsági Központban (Sopron, Ady Endre u. 10.) 10-14 éveseknek. A vetélkedőt 15-18 óráig rendezik, vers, próza, színjátszás, és egyéb kategóriákban, 12-én, szombaton 9-12 óráig pedig, hangszeres zene, ének, modern tánc, néptánc, aerobic kategóriákban.

Megjelent a Borostyán 2003/2-es száma. A tartalomból: Tisztulás címmel utal a lap"vezércikke", annak további tartalmára, ugyanis a Borostyán legújabb száma a hulladékról szól. Major Árpád, a soproni Városüzemeltetési Kft. ügyvezető igazgatója bemutatja a soproni hulladék-helyzetet; a lap közli a soproni hulladékátvevő helyek címét, nyitvatartási idejét. Összefoglaló statisztikát is olvashatnak arról, hogy mennyi hulladék képződik Magyarországon. A hulladákgazdálkodás alapelveiről, a különböző jellegű és típusú hulladékokról szintén több írás is szól a lapban. A tiszta energia, példaértékű városi felhasználói, a Deák téri időjelző, és működésének bemutatása szintén helyet kaptak a környezetvédelmi kiadványban. Gyakorlati tanácsok környezetkímélő háziasszonyoknak, túra- és előadásajánlat színesíti a lap tartalmát, amelynek előző számait interneten is megtalálhatják a Borostyán internetes oldalán, ahol rövidesen az új szám is olvasható lesz.

Soproptimist bál A Soroptimist Klub Sopron hagyományos, jótékony célú bált szervez. Az ötödik alkalommal a Sopron Hotelben április 26-án megtartott rendezvény bevételét a Sopronban és a város környékén élő hátrányos helyzetű gyermekek és családok megsegítésére fordítják a szervezők, akik jelentkezőket és tombolatárgyak felajánlását is várják. A bál fővédnöke Walter Dezső polgármester. Részvételi díj: 6000 Ft/fő. Jegyek elővételben kaphatók a Molli Net Divatárú Stadion üzletházbeli helyiségében, illetve a 06 30 9699-681-es telefonszámon, valamint a  fuh@emk.nyme.hu e-mailen is rendelhetők .