CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. április 13., vasárnap 19:36


22. Közép-Európai Nemzetközi Ásványbörze

22. Közép-Európai Nemzetközi Ásványbörze

 Dinoszaurusz láblenyomat, dinoszaurusz-tojás, Mongólia, pálmafalenyomat, ásványok, kőzetek - Vajon, miért nagyobb a külföldiek érdeklődése?

    Több mint nyolc ország, körülbelül négyszáz kiállítója találkozott Sopronban a 22. alkalommal megrendezett Közép-Európai Nemzetközi Pannónia Ásványbörzén.

    A rangos nemzetközi esemény szervezője dr. Molnár Pál kérdésünkre elmondta: az ásványbörzének  több mint kétezer látogatója volt. A különlegességeket kereső gyűjtők, a szakemberek, az ásványok, kőzetek és kövületek iránt érdeklődők, a Gyermek- és Ifjúsági Központ földszinti épületrészében kedvükre válogathattak a változatos formájú, színű, nagyságú felhozatalban, valamint a megszámlálhatatlan használati tárgy, ékszerek árusítóinak standjain, amelyek  a szenvedélyes természetvizsgálók és -barátok, szakemberek, valamint gyűjtők rendezvényeit mindig is kísérik.

Az idei börze egyik különlegessége: egy dinoszaurusz láblenyomata

    Dr. Molnár Pál a maga, valamint a rendezvénynek helyet adó Gyermek- és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója, Sógor Ferenc nevében is kijelentette: megmagyarázhatatlannak tartják azt, hogy az ásványbörze résztvevőinek, látogatóinak kétharmada külföldről érkezik. Pedig, az eseménynek rangja, neve sajtóvisszhangja van belföldön is; iskoláknak, egyetemre is eljut a híre.

A kiállított dinoszaurosz-tojás

    A soproni 22. Közép-Európai Nemzetközi Pannónia Ásványbörzén, a hagyományokhoz híven kuriózumok is bemutatásra kerültek: egy kiállított dinoszaurusz (Komlosaurus) láblenyomatot (Pécs-Vasas), egy dinoszaurusz tojást (Sain-Saind, Mongólia), és egy pálmafalenyomatot (Pécs-Vasas) mutattak be a szervezők ez alkalommal a soproni közönségnek.

    S hogy a huszonkettedik alkalommal is létrejöhetett a rendezvény, az a résztvevők és a látogatók természetszeretetének köszönhető, annak a tiszteletnek és kíváncsi érdeklődésnek, amellyel az igaz természetbarátok a föld alatt található kincsek felé fordulnak.
 
T.É.

Kapcsolódó cikk:
Sopronban a magyar ásványcsoda