CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. április 14., hétfő 09:20


Újabb úszósikerek

    Újabb úszósikerek
Zalaegerszegen is bizonyítottak a soproni fiatalok

    Szombaton és vasárnap Zalaegerszegen szálltak vízbe a soproni úszók.
    A hagyományos nemzetközi versenyen ezúttal is megjelentek a német, szlovén, és szlovák úszók is, valamint képviseltette magát a Nyugat-Dunántúl valamennyi szakosztálya. A soproni fiatalokat eléggé megviselte a szombati koránkelés. Ez szerencsére nem látszott meg az eredményeken. Jobbnál jobb eredmények születtek.
 
    A sok érmes helyezés közül is kiemelkedik Nagy Gábor, aki mind a három hátúszó számot, az 50 méterest, a 100-ast, és a 200 m-est biztosan is nyerte. Ezen kívül gyorson 2 bronz érem és egy negyedik hely is igazolja, jól sikerült a felkészülés jó formában van.
    Nincs okuk szégyenkezni a többieknek sem. Szepesi Csenge egy ezüst érme mellé amelyet 50m gyorson szerzett 6 bronzérmet gyûjtött, a többiek is jó
idõeredménnyel ütöttek a célba.
    Megkérdeztük László Frigyes vezetõedzõt az eredményekrõl, aki szintén elégedetten nyilatkozott. Nem okozott számára meglepetést Gábor 3 elsõ helyezése, ez a jelenlegi formája alapján kötelezõ, ugyanakkor jó elõjelnek tartja azt is , hogy gyorson is jó idõvel ért célba.
    A lányok közül elégedett Csenge teljesítményével, bár a megszerzett harmadik helyezések közül néhány bronzot szívesen beváltott volna egy aranyra. A versenyek közül, most a gyõri gyermekverseny a következõ, amelyet a hét végén rendeznek, utána újfent egy nemzetközi versenyre utaznak a soproniak ezúttal a "sógorokhoz" Bécsújhelyre, ahol 25 méteres medencében mérik össze tudásukat az osztrák német és szlovák, valamint magyar ellenfeleikkel.

Gratulálunk a jó eredményekhez, további sok sikert kívánunk minden úszónak és várjuk az újabb érmeket.

További úszóhírekért látogasson el az uszas.sopron.hu oldalra!

anagy@sopron.hu
A fotón: Nagy Gábor