CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. április 16., szerda 17:19


Szakmai testülettel a kábítószerfogyasztás csökkentéséért, megelőzéséért

Szakmai testülettel a kábítószerfogyasztás csökkentéséért, megelőzéséért

    Megalakulása óta másodszor találkoztak a Győr-Moson-Sopron Megyei Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) tagjai.

    A 2002 augusztusában alakult szervezet a következő célokat és feladatokat tűzte ki maga elé: feltárja az adatokat, helyzetértékelést végez, feltérképezi a szükséges feladatokat, biztosítja az információáramlást, javaslatokat fogalmaz meg a helyi közigazgatás számára, segít a helyi erőforrások mozgósításában, összehangolja a helyi szereplők tevékenységét, kiszűri a párhuzamosságokat és maximalizálja a szolgáltatók hatékonyságát, kapcsolódik az országos programokhoz, végül visszacsatolást eszközöl a helyi és országos szintekhez.
A KEF tagjai:
a Győr-Moson-Sopron Megye Közgyűlés részéről a területért felelős alelnök, az Egészségügyi és Szociális valamint az Oktatási, Sport és Ifjúsági Bizottság képviselője; a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatalától az ifjúsági referens; megyei szakmai intézmények (rendőrség, bíróság, ügyészség, ÁNTSZ, MEPI, megyei kórház, RISZI, vám- és pénzügyőrség, határőrség, gyermekjóléti szolgálat, stb.); civil szervezetek, egyházak, szolgálatok; a már stratégiával rendelkező városok Kábítószerügyi Egyeztető Fórumának vezetői; a statisztikai kistérségek delegáltjai, a kistérségi megbízottak.
Az április 14-én Győrött, a Petz Aladár Megyei Kórházban megrendezett szakmai találkozón véglegesítették a KEF 2003. évi munkatervét, illetve elfogadták a Szervezeti és Működési Szabályzatot is. A testület tagjai a program második részében látogatást tettek a Megyei Kórház III. sz. Pszichiátriai Osztályán és a TÁMASZ Krízis- és Drogambulancián.
    A szakmai testület tagjai várhatóan 2003 májusában találkoznak legközelebb.
P.Z.