CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. április 17., csütörtök 11:52


Görögtûzek árnyékában

Zágrábban jártunk II.

Zágrábban jártunk II.

Dinamo Zagreb - Hajduk Split (0:1), 2003. április 13.

Általában nem szoktunk egy szezonban kétszer ugyanarra a helyre ellátogatni, azonban a horvát rangadó érdemesnek tûnt arra, hogy december után másodszor is Zágrábba utazzunk. Horvátországban a jelenlegi magyar rendszerhez hasonló szisztémában bonyolítják le a bajnokságot, így ezúttal a rájátszásban találkozott a Dinamo Zagreb és a Hajduk Split. A Zagreb vezette a táblázatot, a Hajduk szorosan követte, így minden körülmény adott volt egy jó meccshez.

Az út gyorsan telt, jó volt a társaság hangulata. A stadionba relatív könnyen szereztünk jegyet, majd a hátralévö idõt sörözéssel, a nyüzsgés figyelgetésével és a magyar kollegákkal (voltak fradisták, diósgyõriek és újpestiek is látogatóban) való eszmecserével töltöttük.

A stadionban mintegy 40.000 nézõ jött össze, a hangulat igen jó volt ezúttal is. A zágrábi Bad Blue Boys kék füstökkel nyitott, a spliti Torcida luftballonokat és görögtûzeket vetett be, illetve folyamatosan petárdázott és sálazott mindkét oldal. A múltkorinál talán egy kicsit visszafogottabban viselkedett mindkét tábor.

A mérkõzés nagyon hajtós, jó iramú focit hozott, a Hajduk Split már az elsõ félidõben vezetést szerzett, ezt végig meg is tudta tartani, söt akár növelhette is volna azt. Simán gyõzött a déli csapat, akár több góllal is nyerhettek volna. A Dinamo Zagreb nem játszott bajnokaspiránshoz méltóan.

A lefújáskor néhány spliti még a pályára rohant ünnepelni, mások székekkel és görögtüzekkel dobálóztak, vagy összeverekedtek egymással és a rendõrökkel … Ahogy ez a Balkánon hagyományosan zajlani szokott ..