CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. április 23., szerda 13:31


Az Ikva Rádió hírei


Az UNESCO Világörökség Bizottságának elnöke május 18-án nyújtja át a Fertő-táj világörökségéről szóló diplomát Fertődön. A világörökségi rang megőrzése érdekében a megyei a soproni, valamint a Fertő parti települések önkormányzatai Fertő táj világörökség magyar tanácsa néven közhasznú egyesületet hoznak létre. A szervezet központja az Esterházy-kastélyban lesz.

A Vöröskereszt községi szervezetének felhívására holnap Csapod segítőkész lakói adhatnak vért az általános iskolában 15.30-18.00.

Szent György napi Vigasságokat rendeznek a Nagycenki Óvodában szombaton 15.00 órától. A néptánc bemutatón fellépnek a Cinege Művészeti iskola helyi csoportjai, a Pendelyes és a "Czenki" Hársfa néptánccsoport. Báb előadás, hangszerbemutató, jurta látogatás, íjászat, vásári komédia, ügyességi játékok, játszóház várja az érdeklődőket.

A VI. Dalos-hegyi Kórustalálkozót rendezik meg április 25-én 10.00 órától a Várisi Zenepavilonnál. A megnyitó után a Dalos-hegyen, a nagy sípálya helyén iskolás kórusok lépnek majd fel, majd az erdei tanösvényen ismerkednek a résztvevők a soproni erdők élővilágával. Délután 18.00 órától a Megyeháza Dísztermében városi koncert lesz, majd táncház. Este 22.00 órakor toronyzenével zárul a Kórustalálkozó napja.

3 napos diákfesztivált rendeznek a Benedek Elek Pedagógiai Főiskolán csütörtöktől, BEFŐTTEK elnevezéssel. Kulturális és sportrendezvények váltják majd egymást. Szombaton este az Anima Sound System koncertjével zárul a rendezvény.

Szőlővel, borászattal foglalkozó szakembereket, gazdákat várnak holnap a nagycenki Brummer Borászatba. Az Agrár Munkaadói Szövetség tartja rendezvényét, melynek keretében előadások hangzanak el a Nemzeti Fejlesztési Tervről, pályázatokról és Uniós támogatásokról.

Sport: tegnapi kosárlabda eredményeink: GYSEV ORSI-Mizo PVSK 69-53, Diósgyőr-Soproni Postás 82-81.

Sopron Kereskedelmi és Iparkamarája "Tizenkét lépés Európába" címmel előadássorozatot indított. Április 30-án szerdán az "Eu felkészítés, szabványok, védjegyek, jelölések az Eu-ban" című előadásra várják az érdekelteket.

Ismét várja az utasokat a kisvasút Nagycenken. A Széchenyi Múzeumvasút állomásain és vonatain is diákok látják el a jegyellenőri, valamint váltókezelői feladatokat. Az utasokat minden szombaton és vasárnap várja a kis gőzös.