CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. április 29., kedd 14:48


Az Ikva Rádió hírei


A közgyűlés április 24-i határozata szerint, pályázatot fognak kiirni a Soproni Ipari Park ügyvezető igazgatói posztjára. Az új vezető megbízásáig az igazgatói teendőket Kaufman Ilona látja el, aki eddig részmunkaidőben dolgozott a létesítményben, s jelenleg a Nyugat-Magyarországi Egyetem oktatója.

"Ünnepeld 18. születésnapod véradással" címmel ifjúsági véradó akciót tart holnap 8.00 és 15.00 óra között a Sopron Területi Vöröskereszt, a Területi Vérellátó Intézetben.

Kotorják a parti sávot a fertőrákosi vízibázis csónakkikötőjében. Az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság a tavasz folyamán mintegy hatezer köbméternyi üledéktől tisztítja meg a tavat. A hajózási, vitorlázási szezon május 1-én kezdődik.

80 év után újra olvashatók magyarul is, Liszt Ferenc emlékmúzeumának feliratai, az ausztriai Doborjánban. A zeneszerző szülőházában berendezett kiállítás ismertető szövegeit a soproni Rotary Club kezdeményezésére fordították le magyarra. A soproni szervezetet ebben a programban a kismartoni és a felsőpulyai Rotary Club is támogatta.

Fából épített veterán autót Zsirai István Sopronban. A jármű, amely egy 1909-es kiadású Opel Doctor mintájára készült, 10-15 kilométer per órás sebességre képes. A fa-oldsmobilt két éven át egyedül építette a tulajdonos.

Sopron Kereskedelmi és Iparkamarája "Tizenkét lépés Európába" címmel előadássorozatot indított. Április 30-án szerdán az "Eu felkészítés, szabványok., védjegyek, jelölések az Eu-ban" című előadásra várják az érdekelteket.

Ismét várja az utasokat a kisvasút Nagycenken. A Széchenyi Múzeumvasút állomásain és vonatain is diákok látják el a jegyellenőri, valamint váltókezelői feladatokat. Az utasokat minden szombaton és vasárnap várja a kis gőzös.