CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. május 02., péntek 13:04


Olasz fölény a Bajnokok-Ligájában

Focinapló - 2003. április

Focinapló - 2003. április

Néhány érdekesség a világ labdarúgásából

április 2. Közel teltház és nagy várakozás fogadta a Magyarország – Svédország EB-selejtezőt, mely azonban nagy csalódást okozott, hiába hajtottak a magyarok, az 1:2-es eredménnyel minimálisra csökkentek a továbbjutás esélyei.

április 5. Az angol rangadón a Manchester United 4:0-ra alázta a korábbi bajnokaspiráns Liverpool csapatát. Ezzel a Liverpool véglegesen lemaradt a bajnoki versengésben, már csak az Arsenal partnere a Unitednek.

április 13. Horvátországban ismét derbit játszottak, a forró hangulatú és hajtós mérkőzésen 0:1-re nyert a Hajduk Split a Dinamo Zagreb otthonában, így újra izgalmas a rájátszás, mivel a fővárosi csapat előnye immáron csak 4 pont.

április 14. Csúcstalálkozó a spanyol ligában: Real Sociedad – Real Madrid 4:2. A parádés találkozó eredményeképpen újra szoros a bajnokság, esélyes még a Deportivo La Coruna, a többi gárda teljesen leszakadt.

április 23. A magyar rájátszás rangadóját újabb Ferencváros-Újpest találkozó képezte, itt a zöld-fehér gárda 2:1-re győzött, ezzel továbbra is vezeti a táblázatot az MTK előtt. A mérkőzésre egyébként csak mintegy 8.000 néző volt kíváncsi, különösen sovány volt a vendégszektor látogatottsága – csupán 500 lila néző érkezett.

április 24. Totális latin dominancia a Bajnokok Ligájában, a 3 olasz gárda (Milan, Juventus, Internazionale) mellé csupán a Manchester United-et parádés meccseken kiverő (3:1; 3:4) Real Madridnak sikerült beférköznie. Az UEFA kupában Celtic Glasgow – Porto döntőnek örülhetünk májusban.

április 30. A Megyeri úton mintegy 1.000 néző előtt barátságos találkozón gólzáporos gyözelem született: Magyarország : Luxemburg 5:1. Hiába, ellenfelet tudni kell választani!