CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. május 02., péntek 23:24


A szervezők örvendetesnek tartják, hogy a kiállítók 30 százaléka gyártó cég

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár Sopron, 2003. május 1-4.

Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár Sopron, 2003. május 1-4.

    Megnyitotta kapuit a Soproni Kereskedelmi és Ipari Vásár, amelyet tematikája szerint, az előző évek gyakorlatához hasonlóan, változatlanul  "Otthon-szakkiállításnak", valamint általános lakossági vásárnak szánnak a szervezők, bár kétségtelen, hogy a folyamatosan változó piaci körülmények, gazdasági helyzet, lakossági igények szerint a vásár jellege és kínálata is folyamatosan átalakulóban van, amely folyamatot az 1990-ben alakult Program Kft., amely 1988 óta foglalkoznak kiállítás szervezéssel eddig is érzékelt. Bizonyára sokan emlékeznek a híres CAROUSEL vásárra, mely Magyarországon először teremtett lehetőséget arra, hogy vásári keretek között közvetlen értékesítési lehetőséget adott a "vasfüggöny másik oldalán lévő kereskedőknek.
    A CAROSUEL-t a Lővér Expo követte, majd a Tavaszi Vásár. Az általános vásárok nemcsak itthon, hanem nemzetközi viszonylatban is hanyatlásnak indultak. Okát hosszú lenne elemezni, a lényeg az, hogy megújulás szükséges ezen a területen. is.
    Sopron kereskedő és idegenforgalmi város volt mindig, tényt, amit a vásár szervezői a névváltoztatásnál is igyekeztek az idén figyelembe venni, amikor az idei vásárnak a Kereskedelmi és Ipari Vásár nevet választották.
    A kiállítás helyszíne a Sopron Plaza 3000 négyzetméteres kiállítási csarnoka, amely mellett egy 1300 négyzetméteres sátor, (amelyben autókat helyeztek el), illetve, a – 80 százalékban fedett – szabadtéri kiállítási hely.

    Több bútorgyártó és kereskedő hozta el termékeit Sopronba, nyílászárókból is gazdag a választék; az érdeklődők fűtéstechnikát bemutató cégek, valmint különféle lakberendezési és ajándéktárgyat bemutató, árusító kiállítók termékeit is megtalálják a vásáron.
    A szervezők örvendetesnek tartják, hogy a kiállítók 30 százaléka gyártó cég.
    A rendezvény fő támogatója az Országos Takarékszövetkezeti Szövetsége a Lövő és Vidéke, a Pereszteg és Vidéke és a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezetek.
    Az idei 125 céget képviselő 100 kiállító lakóhely szerinti megoszlása: 36 százalékuk Sopront, 42 százalékuk a Dunántúlt kéviseli. A kiállítók 10 százaléka érkezett Budapestről, illetve 10 százaléka Kelet-Magyarországról. A termékekkel megjelenteknek mindösszesen 2 százaléka külföldi.
    Újdonság az is, hogy a szervezők egy tárgyalósarok kialakításával a kiállítás területén tanácsadói fórumnak adnak helyet, amelyen a helyi vállalkozóknak és a kiállítóknak ajánlottak fel üzletkötésre alkalmas tárgyalási helyszínt, ahol a kiállítók termékeiket is bemutathatják, illetve szolgáltatásaikról adhatnak bővebb tájékoztatást akár egyszerre több érdeklődő számára. A már előzetesen bejeltett témák között szerepel a korszerű fűtéstechnika, víztisztító rendszerek, burkolóanyagok, garázskapuk biztonsági rendszere, pénzintézeti szolgáltatások, stb. A napi programokról a helyszínen kapnak tájékoztatást az érdeklődők.

    A mai nap során osztották ki a vásárdíjakat: 
A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányza díját Kovács Árpád lakatosmester vehette át Ivanics Ferenc alelnökől

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzatának vásárdíját Wilfing Ferenc adta át Zentai Péter cserépkályha és kandalló készítőnek.

A Major Elektron Kft. nyerte el Sopron Városi Kereskedelmi és Iparkamara vásárdíját, amelyet Gréczi József általános alelnök adott át.
A Sopron és Vidéke Ipartestület vásárdíját Károlyi Gyula elnök adta át a Takács árnyékolástechnika Kft képviselőjének.

A szervező  Program Kft.vásárdíját idén az In.fra Haus Kft. korszerű biztonsági rendszerek bemutatásáért nyerte el. A díjat Horváth Péter ügyvezető adta át.

A Lövő és Vidéke, Pereszteg és Vidéke, Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezetek által felajánlott  különdíjat  a bemutatott színvonalas lakókocsikért
a SOPTEL Kft. kapta, a díjat Rózsa Lászlóné a  Lövő és Vidéke Takarékszövetkezet képviselője adta át.

    A szervezők az idén szintén újdonságnak szánták azt, hogy a kiállítás mellett majális várja a szórakozni vágyókat, sörsátorral, a megszokottaktől eltérő, bátrabbaknak is való játékokkal.

    A kiállítás május 4-ig lesz nyitva, naponta 10-19 óra között, de a sörsátor a vásári kiállító részek bezárta után is üzemel, ahol még este 10 órakor is sztárművészek lépnek fel.

A vásár Sopron Plaza és környékén található területe a 14. számú autóbusszal közelíthető meg. A helyszínen parkoló is üzemel, a felnőtt belépőjegyek 300, a kedvezményes jegyek 150 forintba kerülnek.
Sz.T.