CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Sportcentrum

2003. május 05., hétfő 09:32


Soproni sikerek Bécsben

Soproni sikerek Bécsben

A hosszú hétvégén Bécsben rajthoz álltak Európa kiválóságai az Austria-Meeting elnevezésû úszóversenyen. 16 ország válogatottja, köztük a magyar válogatottak,
valamint a korosztályos válogatottak vettek részt a versenyen. A verseny rangját mutatja, hogy a  100 méteres gyorsúszást a többszörös olimpiai bajnok  Orosz
színekben versenyzõ Alekszander Popov nyerte. A 3 napos versenyen részt vettek a soproni úszók is.
Nincs okunk a szégyenkezésre. A sok ország nemzeti válogatottjait is felsorakoztató versenyen Nagy Gábor 2 ezüst érmet szerzett, az egyiket 50 méteres hátúszásban, a másikat 100 méteren, valamint egy bronzérmet gyûjtött be a 200 méteres hátúszószám korosztályonkénti értékelésénél.
Szintén ezüst érmet szerzett Kis Gábor is.
Az országos bajnokságra készülve nagyon fontos a jó idõeredmény is, hiszen a pályabeosztásnál a legjob idõeredményeket veszik figyelembe, így az ellenfelek könnyebben szemmeltarthatók a középsõ pályák valamelyikérõl, ahová a legjobbak kerülnek. Az idõeredmények is bíztatóak, 50 méter háton  1,5 másodperc,  míg 200 méteren  7 másodperces javulást jelzett az idõmérõ. László Frigyes edzõ elmondta, hogy maradéktalanul elégedett tanítványai teljesítményével.
Kellemes meglepetésként érte Kis Gábor ezüstérme, és a helyezettek is a tõlük elvárt idõeredményeket hozták. Fontos állomásnak tartja a felkészülésben a bécsi versenyt, hiszen 50 méteres medencében mutathatták meg úszói meddig jutottak a felkészülésben. Kiemelte, hogy Nagy Gábor egyre közelebb kerül legfõbb riválisához, most 100 méter háton már alig másfél másodperc választja el az õt megelõzõ fõvárosi Nógrádi Ádámtól.
A teljes eredménylista megtekinthetõ a www.austria-meeting.com , a soproni uszók eredményeirõl az uszas.sopron.hu oldalon olvashatnak.
 
Gratulálunk és további jó felkészülést, és sok sikert kívánunk.
N.A.