CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 09., péntek 13:08


Az Ikva Rádió hírei


Tisztifőorvosok 4.országos találkozója zajlik városunkban. A résztvevők az EU csatlakozás adta feladatokkal és aktuális járványügyi kérdésekkel, többek között az A-típusos tüdőgyulladás problémájával is foglalkoznak.

Varga Gyula, az MSZP önkormányzati képviselője fogadóórát tart MA 18.00 órától a Bánfalvi Könyvtárban. Walter Dezső polgármester májusi fogadónapja elmarad.

A férfi kosárlabda NB I. rájátszásában ma 18.00 órakor a Sportcentrumban a S. Ászok csapata a Kecskemét gárdáját látja vendégül. a SMAFC Roto Elzett holnap este 6-tól a Krasznai csarnokban a Pécs együttesével mérkőzik.

Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeket. Ennek egyik legfontosabb célja a a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelőzési és egészségvédő akcióterveket is, amelyek a különböző korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálja.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak május 14-15-én, 20-21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.

Hiller István, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára veszi át a kultusztárca irányítását. A soproni születésű politikus miniszteri kinevezése május 19-től szól.

A fertői és a hegykői strandokon hivatalosan május 1-én kezdődött a szezon, a Tómalom és a Lővér fürdő június 1-től fogadja a fürdőzni szándékozókat. A petőházi strandon még zajlanak a felújítási munkálatok: az ülő- & a gyermekmedence felújítása után, várhatóan május 16-20-a között nyitják meg a fürdőt.

Május 5-től megváltoztatott, rövidebb útvonalon közlekedik Sopronban a 10-es és a 12-es autóbusz. 19.00 óra 30 után a 10-es 10C jelzéssel a Hajnal tértől az Ógabona térig közlekedik, a 12-es pedig 12C jellel a Kőszegi úttól szállítja az utasokat az Ógabona térig.