CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 10., szombat 00:46


Horvát est a Desiderium kultúrcsoporttal- Vasárnapi Muzsika: Vendég a Fidelissima- Erdélyi Ház - marosvásárhelyi művész tárlata- Bányászati Múzeum: Építészeti táj Burgenland

Hírek, események

Horvát est a Desiderium kultúrcsoporttal A Soproni Horvát Kissebbségi Önkormányzat, a Soproni Horvát Kulturális Egyeslet és a Kópházi Horvát Egyesület szervezésében a Hungária Serházban (Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központ) május 10-én, szombaton, 20.00 órakor horvát estre kerül sor. Az est vendégei a zágrábi Desiderium kultúrcsoport. A szervezők mindenkit szeretettel várnak a rendezvényre, amelyre a vacsorát is tartalmazó belépőjegy ára 1200 Ft. Asztalfoglalás a 99-517-550-es telefonszámon.

Vasárnapi Muzsika: vendég a Fidelissima 2003. május 11-én, 17 órakor a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban a soproni Fidelissima Vegyeskar Arany János vezényletével és Keménczy Antal zongoraművész közreműködésével a francia impresszionizmushoz kapcsolódó kompozíciókat ad elő.
Műsoron:
Maurice Ravel: Jeux d’eau
Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin: X. szonáta, op. 70
Liszt Ferenc: Gnomenreigen (Manók tánca) – koncertetűd (1862/63)
Gabriel Fauré: Cantique de Jean Racine, op. 11
  Ave verum corpus, op. 65 Nr. 1
Francis Poulenc: Quatre petites prieres de Saint François d’Assise
  (Assisi Szt. Ferenc négy imája c. sorozatból) Nr. 1, Nr. 3
Belépőjegy: 500 Ft

Erdélyi Ház - marosvásárhelyi művész tárlata 2003. május 11-én,  vasárnap, 17.00 órakor a soproni Erdélyi Házban (Fövényverem u. 15.) Dániel Lajos marosvásárhelyi festőművész kiállítása nyílik. A kiállítást megnyitja: Tóth Éva, a cyberpress.sopron.hu felelős szerkesztője. A tárlat megtekinthető: május 24-ig, munkanapokon 10-15 óráig.

Építészeti táj Burgenland A Központi Bányászati Múzeumban megnyílt a Építészeti Táj Burgenland című kiállítás. A megnyitón jelen volt Peter Nemeth Kismarton (Eisenstadt) polgármestere és Kalmár István, Sopron alpolgármestere. A tárlatot Klaus-Jürgen Bauer, az Architektur Raum Burgenland elnöke nyitotta meg, szakmai méltatást Dr. Winkler Gábor egyetemi tanszékvezető tanár mondottt. A kiállítás alapvető célja, hogy a határon átnyuló eszmecsere megteremtése mellett, korunk minőségi építészetének értékeiről és lehetőségeiről is számot adjon, a burgenlandi kortárs építészeti alkotásokon keresztül A Connection Sopron és az Architekturraum Burgenland közös szervezésében megvalósult tárlat anyagát a közeljövőben részletesen is bemutatjuk.