CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Diákélet - diákszáj

2003. május 11., vasárnap 15:59


Ballagás 2003.

Ballagás 2003.

Sopronban, az önkormányzati iskolákban idén 510 diák tesz érettségi vizsgát. Emellett az állami és egyházi iskolákban is hasonló számú fiatal fejezi be  a középiskolai tanulmányait.
A hétfőn kezdődő érettségi vizsgák előtt a hétvégén Sopron középiskoláiban is elhangzott az utolsó csengőszó. Két iskolában készített képriportunkkal kívánunk egészséget, teljes életet Sopron minden végzős diákjának.

A Berzsenyi Dániel Evangélikus Gimnázium (Líceum) Sopron legrégebbi középiskolája  hagyományai szerint a Deák-kútnál az iskola egyik öreg diákja búcsúztatta és vette fel az öregdiákok sorába a Líceum végzőseit. A ballagási búcsúbeszédek elhangzását követően, a berzsenyisek, szintén a hagyományokat követve, az őket mindig visszaváró Deák-kút vizéből is ittak egy-egy kortyot.












A Vas- és Villamosipari Szakközépiskola nappali tagozatán végző öt osztály közel százötven diákja búcsúzott.
Az ünnepség során Hegyi Ferenc igazgató a Boldogság Titka történetet mondta el, amelyet az iskola diákjai jelenítettek meg. Az iskola végzős diákjai a 2002/2003-as tanévben is kitűnő eredményeket értek el a megyei, területi és országos tanulmányi, sport és kulturális versenyeken. A legkimagaslóbban szereplő tanulókat és csoportokat  az iskola nevelőtestülete dícséretben részesítette.





A Vas- és Villamosipari Szakközépiskola fotóit Pápai Gyula készítette.



tsz