CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 13., kedd 13:42


Az Ikva Rádió hírei


Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeket. Ennek egyik legfontosabb célja a a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelőzési és egészségvédő akcióterveket is, amelyek a különböző korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálja.

"A könyvelés és az adózás gyakorlata Ausztriában és az EU-ban" címmel előadást tart a Burgenlandi Könyvvizsgáló kamara elnöke ma délután 15.00 órakor a Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak május 14-15-én, 20-21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.

Hiller István, az Oktatási Minisztérium politikai államtitkára veszi át a kultusztárca irányítását. A soproni születésű politikus miniszteri kinevezése május 19-től szól.

Az elmúlt héten kihelyezett ülést tartott Sarródon az Országgyűlés Környezetvédelmi Bizottsága. Dr Kárpáti László igazgató rádiónknak elmondta, hogy a bizottság tagjai a határon átnyúló együttműködést tanulmányozták. A példamutató közös, osztrák-magyar munkáért az Európai Unió Nemzeti Parkokkal foglalkozó Bizottsága mindkét félnek kitüntetést adományozott.

A fertői és a hegykői strandokon hivatalosan május 1-én kezdődött a szezon, a Tómalom & a Lővér fürdő június 1-től fogadja a fürdőzni szándékozókat. A petőházi strandon még zajlanak a felújítási munkálatok: az ülő- és a gyermekmedence felújítása után, várhatóan május 16-20-a között nyitják meg a fürdőt.

Május 5-től megváltoztatott, rövidebb útvonalon közlekedik Sopronban a 10-es és a 12-es autóbusz. 19.00 óra 30 után a 10-es 10C jelzéssel a Hajnal tértől az Ógabona térig közlekedik, a 12-es pedig 12C jellel a Kőszegi úttól szállítja az utasokat az Ógabona térig.

Véradás: Május 13. kedd 16.00-19.00 között Nagylózs, Pinnye segítőkész polgárait várják véradásra a nagylózsi általános iskolában.