CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. május 14., szerda 00:24


JCI Díj: Kategóriák - a részvétel módja

2003 JCI Legjobb Üzleti Terv Pályázat - Versenykiírás

2003 JCI Legjobb Üzleti Terv Pályázat
Versenykiírás

A Junior Chamber Magyarország meghirdeti a 2003. évi JCI legjobb Üzleti Terv Verseny hazai fordulóját. A versenyt világszinten harmadik alkalommal rendezünk meg. A verseny kiemelt célja a vállalkozói kézség fejlesztése a tagok, fiatal vállalkozók és a közösségek számára.

A JCI (Junior Chamber International)- a világ legnagyobb vezetői készség fejlesztő szervezete, melyet 1944-ben alapítottak az Egyesült Államokban.
Jelenleg több mint 110 nemzet 6.000 helyi szervezetében mintegy kétszázezer taggal és több millió volt taggal rendelkezik.

A Junior Chamber Magyarország (http://www.juniorchamber.hu), a Junior Chamber International (http://www.jci.cc) magyarországi szervezete, lehetőséget biztosít fiatal üzletemberek és értelmiségiek számára vezetői képességük és kapcsolatrendszerük fejlesztéséhez, hogy együttesen jobbá tegyék környezetüket és a világot.

A Legjobb Üzleti Verseny keretében két kategóriát különböztetünk meg:

"Üzleti" kategória, ahol profit-orientált üzleti vállalkozások terveit várjuk és "Szociális vállalkozás" kategória, ahol non-profit vállalkozások üzleti terveit várjuk.
A részvétel feltétele: A versenyben részt vehet minden 40 év alatti vállalkozó szellemű fiatal. A versenyen való részvételnek nem feltétele a Junior Chamber Magyarország szervezetének tagsága.
Jelentkezni a JC Magyarország lenti címén vagy az AIESEC irodákban lehet.

A részvétel módja: Minden résztvevőnek három dokumentumot kell benyújtania a jelentkezéshez: egy Jelentkezési Lapot, egy Vezetői Összefoglalót, és egy
Üzleti tervet, mely egy üzleti vállalkozás létrehozását vagy egy pozitív változást megcélzó/törekvő társadalmi tevékenység tervét tartalmazza, ami lehet meglévő, tervezett vagy kitalált.

A jelentkezés csak mindhárom dokumentum együttes benyújtásával érvényes. A jelentkezéseket és az üzleti terveket elektronikus formában, 2003. június
30-ig várjuk az uzletiterv@juniorchamber.hu címre.

A jelentkezéshez kérjük töltse ki a mellékelt jelentkezési lapot, megjelölve azon a részvételi kategóriát, az üzleti vállalkozás vagy társadalmi tevékenység nevét és a résztvevő(k)re vonatkozó adatokat, melyet bizalmasan kezelünk.

A pályázatokat magyar nyelven kérjük benyújtani, azonban a kategória győzteseknek angol nyelven is el kell készíteni ahhoz, hogy a nemzetközi versenyen indulhasson.

A Vezetői összefoglaló: A vezetői összefoglaló egy olyan 1-2 oldalas dokumentum, mely átfogóan bemutatja a vállalkozás vízióját, az üzleti vállalkozás, illetve projekt céljait és koncepcióját, a megcélzott ügyfélszegmenst, illetve a kedvezményezettek körét, a piaci versenyképességét, az árbevétel és profit elvárásokat. Nem kell tartalmaznia a részletes üzleti tervet, azonban rövid áttekintést kell adnia a pályázat főbb elemeiről és részeiről.

Az Üzleti terv terjedelme nem lehet több mint 25 oldal. Az Üzleti terv mutassa be a vállalkozás vagy üzleti terv alapötletét, induló lépéseit, a lehetséges beruházóknak a cégstruktúrára vonatkozó elképzelést, a vállalkozás céljait és a jövőbeni terveket. Az üzleti tervnek részét kell, hogy képezze a költségvetés, célközönség elemzés, marketing terv, források részletes bemutatása.

Az Üzleti tervek elbírálása: A zsűri mindkét kategóriában hirdet győztest.
Az elbírálás szempontjai a következők: a JCI ideológiájának való megfelelés, az üzleti terv kreativitásra, minőségre vonatkozói jellemzői, valamint a kezdeményezésnek pozitív változás elérésében való közreműködése.

A verseny hazai fordulójának eredményhirdetésére Gála keretében 2003. szeptember 27-én kerül sor. A hazai forduló győzteseinek lehetősége nyílik a JCI nemzetközi fordulóján való részvételre.

JCI Díj: Két döntőst és egy győztest hirdetnek mindkét kategóriában. A döntősök és a győztesek díszplakettet kapnak a JCI Világkonferenciáján.
Mindkét kategória győztese (kategóriánként 1-1 fő) részesül továbbá az alábbi díjakban:

Ingyenes repülőjegy a Koppenhágai JCI Világkonferenciára, mely 2003. novemberében kerül megrendezésre.
Teljes ellátás szállodai elhelyezéssel a Konferencia teljes ideje alatt (5 nap).
Ingyenes részvétel a Konferencián.
5,000 US$ készpénzben a vállalkozás támogatására.
Az Üzleti Versennyel kapcsolatos bővebb információért kérjük, hívja Bársony Ágnes a 06-70-331-0314-es számon, vagy írjon uzletiterv@juniorchamber.hu e-mail címre.