CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 14., szerda 15:14


Az Ikva Rádió hírei


Jégeső pusztított az elmúlt napokban Hanság négy településén. A teniszlabda nagyságú jég elverte a zöldségeket, a gabonaféléket és nagy kárt tett a gyümölcsösökben is. A termelők kára több millió forintra tehető, de a jég tönkretette néhány ház tetejét és ablakait is. A soproni borvidéket is cseresznye nagyságú jégdarabok borították el. A Fertő parti területeken főleg a szőlő hajtásokban és a levelekben tett kárt a jégeső.

Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeit. Ennek egyik legfontosabb célja a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelőzési és egészségvédő akcióterveket is, amelyek a különböző korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálják.

A kistelepülések polgármesterei felháborítónak tartják, hogy a Magyar Posta Rt. a kistelepülési posták bezárásának kérdésében nem kezeli partnerként a községek vezetőit. Egybehangzóan nyilatkozott erről három Győr-Moson-Sopron megyei, 600 lakosúnál kisebb község polgármestere tegnap. A megyében több mint hatvan olyan község van, ahol 600-nál kevesebb ember él. A megyei közgyűlés elnöke szerint a kisposták felszámolása rontja az életkörülményeket a kisfalvakban.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak május 14-15-én, 20-21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola első évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca kereszteződésében.

Rövidebb útvonalon közlekedik Sopronban a 10-es és a 12-es autóbusz. 19.00 óra 30 után a 10-es 10C jelzéssel a Hajnal tértől az Ógabona térig közlekedik, a 12-es pedig 12C jellel a Kőszegi úttól szállítja az utasokat szintén az Ógabona térig.