CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Hírek - események

2003. május 16., péntek 13:20


Fertő-táj Világörökség: Diplomaátadás vasárnap

Fertő-táj Világörökség: Diplomaátadás vasárnap

    A Fertő-táj Világörökség diplomaátadási ünnepségére kerül sor május 18-án a határ két oldalán.
    Délelőtt Pomogy (Pamhagen) településen 11 órakor Hans Niessl burgenlandi tartományfőnök, Elisabeth Gehrer kultuszminiszter részvételével Prof. Dr. Bernd von Droste, az UNESCO világörökség-központ alapító igazgatója adja át a Világörökség-diplomát. A Pannonia üdülőfaluban tartott ünnepi rendezvényre több mint 20, Fertő-menti település polgármestere is meghívót kapott.

    A fertődi Esterházy Kastélyban délután 4 órakor kezdődő ünnepséget, térzene vezeti be, amelyet követően a diplomaátadási ünnepélyes aktus következik.
    A magyar oldalon történő ünnepségre Szili Katalin házelnököt is várja a szervező, a Fertő-táj Világörökség Magyar Tanácsa Szervező Bizottsága.
    A határ két oldalán szervezett ünnepségek lehetőséget adnak az érintett településeknek a bemutatkozásra. Fertődön a soproni Szimfonikus Zenekar vonóskara Haydn és kora muzsikájából mutat be válogatást, fellép a Czenki Hársfa népi együttes, a fertőhomoki horvát népi együttes, a táj népi kultúrájához tartozó ételek, italok is bemutatásra kerülnek.

    A két, egymást követő rendezvényen kölcsönösen vesznek részt az osztrák és magyar oldal vendégei, így demonstrálva, hogy a természet nem ismer határokat, a világörökség a két nemzet, az osztrák és a magyar szervezet közös kincse és tulajdona.

Kapcsolódó oldalak:

Soproni KépIndex