CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 19., hétfő 14:54


Az Ikva Rádió hírei


GySEV hosszú távú vasút-korszerûsítési és fejlesztési tervei alaposan átrajzolhatják régiónk - középpontjában Sopron - gazdasági fejlõdését, arculatát. A várossal azonban eddig senki sem egyeztetett - mondta Kuslits Tibor fõépítész. Az elképzeléseket a közelmúltban ismertette a vasúttársaság vezetése, A hét-tizenöt év alatt megvalósuló koncepció "kulcsvárosa" Sopron, hiszen a Bécsbõl induló fejlesztés itt fordul keleti, illetve déli irányba. A város személy- és teherpályaudvara eddig is a GySEV legfontosabb csomópontja volt. A tervek szerint Sopron belterületén háromvágányú pályaszakaszt (2,2 kilométer) építenek, külön szintû keresztezõdésekkel, a lakóterületek környezetében átfogó zaj- és rezgésvédelmi berendezésekkel.

Egészségügyi nyílt napot tartanak május 26-án a VasVilla aulájában. Többek között, Sopron egészségügyi koncepciójának megalkotásában várják a soproniak észrevételeit. Ennek egyik legfontosabb célja a lakosság halálozási arányának csökkentése. A program tartalmazza a betegségmegelõzési és egészségvédõ akcióterveket is, amelyek a különbözõ korosztályok hatékony felvilágosítását szolgálják.

A kistelepülések polgármesterei felháborítónak tartják, hogy a Magyar Posta Rt. a kistelepülési posták bezárásának kérdésében nem kezeli partnerként a községek vezetõit. Egybehangzóan nyilatkozott errõl három Gyõr-Moson-Sopron megyei kistelepülés polgármestere. A megyében több mint hatvan olyan község van, ahol 600-nál kevesebb ember él. A megyei közgyûlés elnöke szerint a kisposták felszámolása rontja az életkörülményeket a kisfalvakban.

Forgalomirányítási gyakorlatot tartanak holnap, május 21-én és 29-én 8.00-tól délután fél háromig a Rendészeti Szakközépiskola elsõ évfolyamos hallgatói a Csengery és Arany János utca keresztezõdésében.