CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Szomszédvár - Régió

2003. május 21., szerda 15:07


Fontos napok Szombathelyen


Közmeghallgatás a megyeházán, Rotary-hétvége, Trianon-emlékünnep, Savaria Nyári Egyetem


Fontos napok Szombathelyen


Mint azt a http://www.cyberpress.hu/article.php?id=7189 linken elérhető cikkben már hírül adtam, holnap, május 22-én nyit, és 25-éig tart nyitva a TAVASZI VÁSÁR a szombathelyi Haladás VSE-pályán, s a vásáron belül "A ház" címmel Építőipari és Lakberendezési Szakvásárt is megrendezik.

Időben, a Vas Népe mai számában tette közzé a felhívást Vas Megye Közgyűlésének elnöke, Markó Péter egy május 30-i eseményről. A közgyűlés a legközelebbi, 2003. május 30-án (pénteken) 10 órakor kezdődő ülésén Szombathelyen, a Berzsenyi tér 1. szám alatti megyeházán közmeghallgatás keretében tárgyalja "A helyközi autóbusz-közlekedés alakulása a megyében, különös tekintettel a kistelepülések helyzetére" című napirendet.

Tíz esztendős a Szombathelyi Rotary Club. Az egyesület május 23-án a Bartók Teremben köszönti vendégeit, majd ünnepi hangverseny veszi kezdetét. Fellépnek az egyesület által alapított Kiss Sándor-díj eddigi győztesei. A jubileumi program részeként május 24-én, szombaton az Új-Ebergényi Kastélyszállóban (az egyesület törzshelye) sportesemények és kulturális rendezvények követik egymást, ismert fellépőkkel.

A trianoni békediktátum aláírásának 83. évfordulójára emlékezik az Éhen Gyula Kör és a Kálvária Templom Közössége június 4-én 17 órakor a templom előtti Szent István-szobornál. A Himnusz után dr. Kahler Frigyes, az ismert történész eleveníti fel az aláírás körülményeit és tragikus következményeit. Az első világháborús hősi emlékmű megkoszorúzása után a Szózat következik, végül szentmise zárja a megemlékezést. Az immáron hagyományossá vált eseményre várják a város közönségét.

A Savaria Nyári Egyetem tanácsa május 27-én tartja összejövetelét a megyei TIT-székházban. Az augusztus 4-9. között megtartandó rendezvény előkészületeiről Meggyesi Tamás elnök és Pungor János igazgató tájékoztat. A 36. kurzus az átmenet építészetével foglalkozik. Rangos az előadók névsora, a hagyományokhoz híven a város és a megye vezetője ad fogadást a vendégek tiszteletére - érkeznek majd a Kárpátaljáról és a Vajdaságból is.

A hírek forrása a Vas Népe 2003. május 21. szerdai száma.

Új-Ebergényi Kastélyszálló

A kép forrása: http://www.timartourist.hu/vasszecseny.html

Sebők Lili