CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Közélet

2003. május 23., péntek 00:59


A civil szervezeteknek igazolniuk kell, hogy a székház adta lehetőségeket kihasználják

Közgyűlést tartott a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége

Közgyűlést tartott a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége

A közelmúltban elhunyt Metzl Jánosra, emlékezve kezdte május 22-i ülését a Kulturális Egyesületek és Baráti Körök Szövetsége.

A tagszervezetek képviselői beszámoltak a 2002. évi tevékenységükről, az idei első félév tervezett és már megvalósult programjairól, ezután Bősze Balázs elnök tájékoztatta a jelenlévőket a szövetség 2002. évi tevékenységéről és a pénzügyi mérleg adatairól.


Keresztény Richárd és Bősze Balázs

Elhangzott: az önkormányzat felméri helyiségeinek kihasználtságát, amelyek között  a Várkerület 19. alatt lévő székhelyét is.
Keresztény Richárd,a szövetség ügyvivője elmondta, hogy a szövetség tagjaiként működő egyesületek és körök kihasználják a helyiség adta lehetőségeket. A kiállítóteremben folyamatosan kerülnek megrendezésre a kiállítások, amelyek naponta  10-17 óráig látogathatók.
A Fotóművészeti Kör hetente két alkalommal, a Képzőművészeti Társaság hetente egyszer, a Corvinus Kör havonta három, a Lengyel-Magyar Baráti Kör havonta két-három alkalommal tart a helyiségben összejövetelt, illetve rendezvényt. Emellett  az Irodalmi Társaság, a Soproni Füzetek szerkesztői, a Magyar-Finn Baráti Kör és a Liszt Ferenc Szövetség soproni csoportjának tagjai is itt találkoznak esetenként. A Castanea Egyesület  a MTESZ székházban rendelkezik helyiséggel, a Soproni Erdélyi Kör a saját ingatlanában, az Erdélyi Házban rendezi meg programjait és kiállításait.

Az elnök kérte a szervezetek képviselőit, hogy 2003. május 30-ig közöljék az önkormányzattal taglétszámukat, valamint ismertessék tavalyi és idei tervezett rendezvényeiket, azért, hogy igazolják a Várkerület 19. alatti székház kihasználtságát, valamint annak  az ott működő civil szervezetek zavartalan munkájához való szükségességét.
hs