CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: SopronMedia

2003. május 26., hétfő 00:19


Castanea: Milyen biztonságosak a fák?- Nyitva a szabadtéri strand- Hársfa Mûvészeti Fesztivál Nagycenken- Bakterház-könyvbemutató

Hírek, események

Milyen biztonságosak a fák? A Castanea Környezetvédelmi Egyesület szervezésében Németh György fasebész tart elõadást Milyen biztonságosak a fák? címmel május 26-án, hétfõn, 17 órakor, a MTESZ-székházban.

Nyitva a szabadtéri strand Hétvégén kinyitott a Lövér Uszoda szabadtéri strandja, amely naponta 8-20 óra között várja vendégeit. A pénztár 19 órakor zár.

Hársfa Mûvészeti Fesztivál Nagycenken Egymás jobb megismerésének céljával rendezték meg hétvégén Nagycenken a környék magyar és nemzetiségi népi együtteseinek fesztiválját. A Czenki Hársfa Néptáncegyüttes szervezésében az eseményen bemutatkozott a fertõhomoki és a kópházi horvát tamburazenekar, a fertõhomoki tánccsoport, valamint a sopronkövesdi Kövirózsa Néptáncegyüttes.

Bakterház - könyvbemutató  A Közlekedéstudományi Egyesület soproni területi szervezete 2003. május 27-én 15.00 órakor a GySEV soproni igazgatóságának I. emeletén lévõ tanácstermében könyvbemutatót szervez.
Bemutatásra kerül Lovas Gyula: Bakterház címû könyve. Ez a vasutak pályaõri szolgálatának történeti kialakulását, a vasútüzemben betöltött szerepét ismerteti, záró részében pedig a kömyékbeli vasútvonalak õrházait mutatja be. A szerzõ éveken keresztül gyûjtötte anyagot, s azt most diaképek vetítésével, hangképek bejátszásával, egykori pályaõrök, vagy gyerekeik visszaemlékezéseivel színesítve tárja a bemutató közönsége elé.
A Bakterház c. könyv a MÁV Vezérigazgatóság segítségével kerülhetett az olvasóközönség elé.
A könyv korlátozott számban a helyszínen, illetve késõbb a vasútállomásnál lévõ könyvesboltban is vásárolható lesz. A könyvbemutató elsõsorban a vasút belsõ világa iránt érdeklõdõknek szól, de a bakterházakban kialakult, csak a közelmúltban eltûnt életforma felé figyelõknek is érdekes ismereteket nyújt.