CyberPress.Sopron

(http://www.cyberpress.hu/)

Rovat: Nyugati Kapu

2000. március 30., csütörtök 00:00


Vonatpótló autóbusok és más aktualitások

Hírek 2000. március 31.

Hírek március 31.
Vonatpótló autóbuszok és más aktualitások


Vonatpótló autóbuszok. Pályaépítési munkák miatt a soproni és a nagycenki vasútállomások között március 31-én 07.20 órától április 2-án 18.30 óráig folyamatosan vonatpótló autóbuszok szállítják a személyszállító vonatok utasait. Hasonlóképpen lesz április 3-6-ig is. A vonatpótló járatok a soproni állomásról indulnak, korábban, mint ahogy az az eredeti menetrendben szerepel.

A kar dékánja. Dr. Gidai Erzsébet intézetigazgató egyetemi tanárt választotta meg a soproni székhelyû Nyugat- magyarországi Egyetem Közgazdasági Karának tanácsa a kar dékánjává.

Gershwin-est lesz ma (péntek) 19 órától a Magyar Mûvelõdés Házában. A hangversenyen közremûködik Fellegi Ádám (zongora), Mária Repková (szoprán), Frantisek Balún (bariton) és a Soproni Liszt Ferenc Szimfonikus Zenekar, Dárdai Árpád vezényletével.

Tranta Julianna festõmûvész kiállítását Vargha Zsuzsa újságíró nyitja meg szombaton délután öt órakor a Plaza Galériában. A mûsorban közremûködik: T. Horváth József elõadómûvész.

Pege Quartet-koncert várja a Kas Színházban szombat este nyolc órától a blues, rock és swing mûfaj kedvelõit.

Boros Zoltán grafikus és Udvarnoki András festõmûvész tárlatának megnyitója lesz ma 14 órától az Erdészeti Múzeumban. A kiállítást Kõhalmy Tamás intézetigazgató nyitja meg. Az alkotások április 25-ig, szerda kivételével naponta 10-13 óráig látogathatók.

Anton Csehov - Kiss Csaba: De mi lett a nõvel? címû, különös dramaturgiájú darabja látható vasárnap 20 órától a Kas Színházban. A darab szereplõi: Gyabronka József, Horváth Lajos Ottó, és Honti György.

Bach egyházi zenéjének csúcsa: a h-moll mise címmel tart elõadást Kamp Salamon szombaton délelõtt fél tizenegytõl a Széchenyi István Városi Könyvtárban.

A Homeopátiás házipatika összeállításáról Nagy Annamária tart elõadást, április 5-én 17 órától a Gyermek- és Ifjúsági Központban.

A Madárfészek Klub április 4-ei rendezvényén 21 órától a Muslinca Band játszik.

Kapuvár. A növényvédelem aktuális feladatairól hallhatnak elõadást az érdeklõdõk április 4-én 19 órától a Rábaközi Mûvelõdési központban. Április 6-án délután fél négytõl a hansági vasút történetérõl Lovas Gyula vasúttörténész diavetítõs elõadása lesz.

Akik szeretik a verseket és azokat szívesen elmondanák hallgatóság elõtt is, április 1-ig adhatják be jelentkezésüket a költészet napjára a gyõri József Attila Mûvelõdési Házban. A rendezvényen a jelentkezõk indulhatnak külföldi vagy hazai költõ mûvével, de akár saját alkotással is. További információ a 412-740-es telefonszámon kapható.

A székely-magyar rovásírás címmel tart elõadást dr. Vékony Gábor az Eötvös Lóránd Tudományegyetem régészeti tanszékének docense április 6-án, csütörtökön a MTESZ székházban. A Scarbantia Szabadegyetem által szervezett program 18 órakor kezdõdik.

Válogatta: Takács Judit